Andre Agasi otkrio koliko zarađuje kao Novakov trener

19/02/2018 | 13:30

Legendarni američki teniser Andre Agasi, trener Novaka Đokovića, govorio je o visini novčane nadokande, kao i šta se sve promenilo u saradnji sa srpskim igračem.

Agasi, koji je u Đokovićevom timu od Rolan Garosa prošle godine, više puta je naglašavao da se ekipi priključio “o svom trošku”, te da se to do dana današnjeg nije promenilo.

Novak od tada nije puno igrao – u Parizu je ispao u četvrtfinalu, kao i u Londonu, da bi onda napravio pauzu zbog povrede lakta sve do Australijan opena.

– Odbijam da uzmem bilo šta od Novaka, uključujući i novac za troškove. To me ne interesuje! Ako mogu da mu pomognem, mogu i to je dobra stvar – odgovrio je Agasi na pitanje da li mu Nole plaća za usluge trenera.

Osmostruki osvajač Grend slem trofeja priznao je i da mu se vratila ljubav prema igri.

– Kada je tenis u pitanju, osećam se mnogo bolje nego u periodu kada sam u svojoj knjizi napisao da mrzim ovaj sport. Moja karijera je evoluirala na takav način i sada posmatram tenis takvim kakav je. Cena je bila veoma visoka dok nisam uspeo da pronađem pravi kontekst – zaključio je Agasi, prenosi Kurir sport.

story.rsguliver/getty

Još iz rubrike