Amira al-Tavel: Najlepša princeza na svetu

03/10/2017 | 22:45

Kejt Midlton ima opasnu konkurenciju, a ime joj je princeza Amira bint Ejdan bin Najef Al-Tavel ili kraće i popularnije – princeza Saudijske Arabije Amira al-Tavel.

Ova 33-godišnja lepotica jedna je od najmoćnijih žena u Saudijskoj Arabiji i prema mnogima najlepša princeza na svetu. Njena lepota toliko je očarala svet da je često upoređuju i sa Diznijevom princezom Jasmin.

A post shared by Francisco J García-Santos (@dukefrank) on


Amira je odrasla sa majkom, dekom i bakom u Rijadu, a kad je imala 18 godina, upoznala je jednog od najbogatijih ljudi sveta, princa Alvaleda Bin Talala i to na način kakav bi bio teško zamisliv i u filmskom scenariju – dok ga je intervjuisala za školske novine! On je od nje stariji 28 godina.

2008. godine su se venčali, ali brak nije potrajao dugo, i rastali su se 2013. godine. Amira je u međuvremenu stekla diplomu iz poslovne administracije na Univerzitetu Nju Heven.

Prelepa princeza je poznata kao velika humanitarka, trenutno je na čelu Al-Valed bin Talal fondacije, koja se bavi podrškom programima i projektima usmerenim na ublažavanje siromaštva, ublažavanje katastrofa, međuverskog dijaloga i osnaživanja žena.

Osim svojim impresivnim delovanjem, Amira privlači pažnju i svojim nepogrešivim modnim ukusom. Često se njeno ime može pronaći na listama najbolje obučenih žena sveta, a svojim modnim odabirima odskače od ostalih članica svetskih kraljevskih porodica i odbacuje tradicionalno modno izražavanje.

Story.rs index.hrguliver/gettyimages

Još iz rubrike