800 zvanica danas će svedočiti SPEKTAKULARNOM VENČANJU: Zašto Kamila odbija da dođe na svadbu Čarlsove bratanice!

12/10/2018 | 11:00

U Velikoj Britaniji ovih dana vlada uzbuđenje jer SE DANAS očekuje još jedno kraljevsko venčanje.

Sudbonosno Da reći će unuka kraljice Elizabete, princeza Judžin i njen verenik Džek Bruksbenk. Međutim, ovo spektakularni događaj propustiće važna članica britanske kraljevske porodice – supruga princa Čarlsa, vojvotkinja Kamila Parker.

Ona navodno neće biti u mogućnosti da dođe na ceremoniju zbog poslovnih obaveza koje je prethodno dogovorila u Škotskoj. 71-godišnja vojvotkinja ima nekoliko dogovorenih angažmana u blizini porodičnog doma u Hajlendsu, gde obično boravi sa suprugom Čarlsom.

Novinarka i poznavalac pravila kraljevske porodie Viktorija Arbiter tvrdi da je to sasvim očekivano, budući da se radi o unapred dogovorenim zvaničnim dužnostima.

– Znam da zvuči čudno što Kamila neće biti na venčanju Čarlsove nećake, ali stvari su se tako složile. Pripadnici kraljevske porodice ne vole da razočaraju, a budući da je ranije obećala da će posetiti školu u Škotskoj, njena dužnost je ipak ispred svega ostalog. Naime, taj događaj dogovoren je davno pre nego što je Judžin odredila datum venčanja. Zbog toga će Kamila radije propustiti kraljevsko venčanje i obaviti svoju dužnost – kaže Arbiter i dodaje:

– Članovi kraljevske porodice inače često propuštaju porodične događaje zbog unapred dogovorenih dužnosti.

story.rstportal.hrGuliver Getty Images

Još iz rubrike