10 zanimljivosti koje niste znali o Džordžu Kluniju

02/03/2018 | 18:33

 

Jedan od najomiljenijih holivudskih glumaca donedavno je nosio titulu najpoželjnijeg neženje, ali sve se promenilo nakon što je upoznao lepu i uspešnu advokaticu za ljudska prava, otmenu Londonku libanskih korena Amal Alamudin

Iako nam se čini da o slavnom glumcu Džordžu Kluniju znamo sve, “iskopali” smo deset manje poznatih zanimljivih činjenica o njemu.

1. Markantni Džordž ima doista impresivan “pedigre”: njegova tetka je legendarna muzičarka i glumica Rouzmeri Kluni, poznata između ostalog i po ulozi u filmu “Beli Božić”.

2. Iako se njegovo bogatstvo procenjuje na vrtoglavih 180 miliona dolara, Kluni nikad nije trčao za zaradom. Ulogu u filmu braće Koen “Razvedi me, zavedi me” odradio je za mizeran honorar jer je samo želeo da radi s tim hvaljenim filmskim dvojcem.

3. Manje je poznato da je Kluni čak pet puta bio na audiciji za ulogu Džej Di-ja u kultnom filmu “Telma i Luiz”, koju je kasnije dobio Bred Pit. Džordž je bio poprilično uzrujan zbog tog neuspeha, a zanimljivo je da su Bred i Džordž danas nerazdvojni prijatelji.

4. Kada se doselio u Los Anđeles, na audicije je odlazio na biciklu jer nije imao novca za autobusku kartu ili taksi.

5. Džordž je čak 18 godina imao kućnog ljubimca, svinjicu Maksa koju mu je 1988. poklonila tadašnja devojka Keli Preston. Omiljena svinja koja mu je pravila društvo i na nekim intervjuima, a ponekad je i prespavala u Džordžovom krevetu, uginula je 2006.

6. Kluni je drugi muškarac ikad koji se pojavio na naslovnici časopisa Vogue. Pre njega je to uspelo samo zgodnom Ričardu Giru.

7. Znate li da je pre Amal Džordž bio oženjen? Njegova prva supruga je glumica Talija Balzam, kojom se oženio 1989. godine. Razveli su se 1993.

8. Za razliku od mnogih kolega iz sveta šoubiza, Klunija nimalo ne zabrinjava starenje. Štaviše, slavni glumac tvrdi da se ponosi svojim sedima poručivši da nikad ne bi ofarbao kosu. Takođe ne odobrava estetske operacije i smatra da to ljude više čine starijima, nego što ih podmlađuje.

9. Svi ga se sećamo po ulozi u hit seriji “Urgentni centar”, ali da li ste znali da se na početku karijere, pojavio, između ostalog, u popularnoj seriji “Rozen”?

10. Iako je studirao na Univerzitetu Nordern Kentaki i Univerzitetu Sinsinati, Kluni nikad nije diplomirao.

Објава коју дели Dress Downs (@garmentweight) дана

story.rstportal.hrguliver/gettyimages