Princ Vilijam tuguje za prošlim vremenima kada je sa Harijem bio nerazdvojan

12/01/2020 | 14:39

Zbog odluke koju su pre neki dan doneli Hari i Megan, brat vojvode od Saseksa princ Vilijam, duboko je pogođen ovim vestima…

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa pre neki dan šokirali su javnost kada su objavili da žele da se povuku kao “stariji članovi” kraljevske porodice i da žele da rade na tome kako bi postali finansijski nezavisni.

– Posle mnogo meseci razmišljanja i unutrašnjih previranja, rešili smo da ove godine napravimo promenu i pokušamo da stvorimo novu progresivnu ulogu unutar ove institucije. Želimo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i da radimo na tome da budemo finansijski nezavisni, dok kontinuirano i u potpunosti podržavamo Njeno Kraljevsko Visočanstvo Kraljicu – naveli su Megan i Hari na društvenim mrežama.

Kraljica Elizabeta i princ Vilijam LUDE ZA OVOM TORTOM: Čokoladna fantazija koja se ne peče! (recept)

View this post on Instagram

“After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the Royal Family and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen. It is with your encouragement, particularly over the last few years, that we feel prepared to make this adjustment. We now plan to balance our time between the United Kingdom and North America, continuing to honour our duty to The Queen, the Commonwealth, and our patronages. This geographic balance will enable us to raise our son with an appreciation for the royal tradition into which he was born, while also providing our family with the space to focus on the next chapter, including the launch of our new charitable entity. We look forward to sharing the full details of this exciting next step in due course, as we continue to collaborate with Her Majesty The Queen, The Prince of Wales, The Duke of Cambridge and all relevant parties. Until then, please accept our deepest thanks for your continued support.” – The Duke and Duchess of Sussex For more information, please visit sussexroyal.com (link in bio) Image © PA

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Međutim, koliko god javnost ovo nije očekivala od Megan Markl i princa Harija, osoba koja je najviše užasnuta ovim je upravo Kraljica Elizabeta II, koja je kako se navodi i razlog što su se mladi kraljevići odlučili na ovaj korak. Ona ih navodno ” ne podnosi”.

Princ VilijamŠtitio sam svog brata ceo život, ali više to ne mogu

Iako se niko od članova kraljevske porodice nije zvanično obratio povodom njihove odluke, “The Sunday Times” je preneo ono što je princ Vilijam, navodno, rekao svom prijatelju.

– Štitio sam svog brata ceo život, ali više to ne mogu. Sada smo dva razdvojena sveta. Tužan sam zbog toga. Sve što možemo da uradimo i sve što ja mogu da uradim, jeste da pokušam da ih podržim i nadam se da će doći trenutak kada ćemo ponovo misliti isto – rekao je on.

Kako prenose britanski mediji, članovi kraljevske porodice okupiće se u ponedjeljak kako bi razmotrili ovo pitanje.

Nakon vesti o povlačenju vojvotkinja Megan Markl samo nekoliko sati nakon što su izdali saopštenje prošetala Londonom, išla u pozorište i pritom je uslikana kako izlazi bez burme!

Na levoj šaci Megan nije imala burmu, što je pokrenulo spekulacije da je ovo što se događa samo početak kraja.

Poznato je koliko britanska kraljevska porodica drži do tradicije i običaja koji važe podjednako za sve članove porodice. Makar je tako bilo do sada, dok se nije pojavila ona – Megan Markl.

Megan i Hari ovom fotkom svetu čestitali Novu godinu: Zabeležili su sve bitne trenutke iz 2019. (foto)

Naime, odluka da Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa Božić provedu daleko od britanskog dvora, zadala je težak udarac ostalim pripadnicima plave krvi, a naročito kraljici Elizabeti, koja je reklo bi se, sada suptilno dala svoj komentar na “nedolično” ponašanje, piše “Stil”.

Božić u kraljevskoj porodici: Debi princa Džordža i princeze Šarlot na prazničnoj misi (foto)

Princ Vilijam i Kejt mIdlton među prvima obožavanima od strane kraljice Elizabete

Naime, na zvaničnom Instagram profilu princa Vilijama i Kejt Midlton osvanula je fotografija na kojoj “glava porodice” pozira, kako su neki komentarisali, prilično ljutito.

Međutim, to i ne bi bilo ništa čudno s obzirom da je kraljica i inače prilično suzdržana, da javnosti nije primetila određene detalja na pomenutoj fotografiji.

Naime, dok je prvo što zapazimo kada pogledamo prazničnu čestitku jeste Elizabeta ispred ukrašene jelke, kada se malo bolje zagledamo u nju vidimo fotografije koje stoje na njenom stolu u kabinetu. Na njima vidimo sve uže članove porodice među kojima nisu dobro poznata lica Megan i Hari, kao ni njihov naslednik.

story.rsGuliver Getty, Instagram

Još iz rubrike