Nakon što je svet video kuću u kojoj će živeti, osvanula je nova vest: Hari i Megan ostali bez kraljevskih titula (foto)

19/01/2020 | 13:00

Svima koji prate dešavanja oko britanske kraljevske porodice, odnosno vojvode i vojvotkinje od Saseksa, znaju da će se oni preseliti u Kanadu, gde će nastaviti sa životom otkako su se finansijski odvojili od prinčeve porodice

Sada strani mediji javljaju kako su Megan Markl i princ Hari verovatno našli svoj dom, a kako se navodi, kuća koju žele da kupe za “novi život” koji će početi zajedno sa sinom Arčijem je neverovatna.

Naime, Megan i Hari žele da kupe dom u elitnom delu zapadnog Vankuvera, Kicilanu, gde se novčana vrednost njihove kuće procenjuje na 21 milion britanskih funti, odnosno 2.898.562.800 dinara, prenosi “Blic”.

Njihov novi dom je navodno na četiri sprata, ima šest spavaćih soba, pet kupatila, a zidovi jedne strane kuće su potpuno u prozorima kako bi imali pogleda na neverovatnu prirodu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Google for Entertainment (@googletertainment) on

Luksuzna kuća, stara 108 godina, koja ima ukupno 6.900 kvadratnih metara poseduje i ogromnu baštu, ali i potpunu privatnost u vidu zidina koje okružuju.

– Megan je izrazila interesovanje za ovu kuću koja bi bila prelepa za nju, Harija i Arčija – rekao je izvor iz agencije za nekretnine.

Kako se navodi, u ovom kraju žive brojne poznate ličnosti, ugledni multimilioneri i biznismeni.

Nova vest – Hari i Megan bez kraljevskih titula

Bivše vojvode, Megan i Hari, kako je danas preneo BBC a saopštila palata, više neće moći da koriste titule a takođe, sankcionisan im je novac iz javnih fondova.

Kraljica Elizabeta II je zvanično podržala njihovu odluku nakon porodičnog sastanka na kom je o tome detaljnije porazgovarala s unukom.

U najnovijem saopštenju kaže da je zadovoljna jer je pronađen konstruktivan put za njenog unuka i njegovu porodicu.

– Hari, Megan i Arči će uvek biti mnogo voljeni članovi moje porodice. Prepoznajem izazove koje su iskusili kao rezultat intenzivnog nadzora u poslednje dve godine i podržavam njihovu želju za samostalnijim životom. Želim da im se zahvalim na predanom radu u ovoj zemlji, u zajednici i šire a posebno sam ponosna na to što je Megan tako brzo postala član porodice. Svi se nadamo da će im današnji sporazum omogućiti da započnu izgradnju srećnog i mirnog novog života – poručila je kraljica Elizabeta.

Podsećamo, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa u sredu su iznenadili sve objavivši da žele “novi radni model” koji će im omogućiti da provedu više vremena u Severnoj Americi i da budu finansijski nezavisni.

Princ Hari i Megan Markl, koji su napisali da duboko veruju u ulogu monarhije i da je njihova podrška kraljici “nepokolebljiva”, žele i da nastave sa svojim kraljevskim dužnostima.

Da svi vide: Kraljica Elizabeta se konačno oglasila povodom “nedoličnog” ponašanja Megan i Harija za Božić (foto)

– Posle mnogo meseci razmišljanja i unutrašnjih previranja, rešili smo da ove godine napravimo promenu i pokušamo da stvorimo novu progresivnu ulogu unutar ove institucije. Želimo da se povučemo kao stariji članovi kraljevske porodice i da radimo na tome da budemo finansijski nezavisni, dok kontinuirano i u potpunosti podržavamo Njeno Kraljevsko Visočanstvo Kraljicu – naveli su nedavno Megan i Hari koji bi mogli da se dobrovoljno odreknu svoje titule “kraljevsko visočanstvo” i zadrže kurtoazne titule vojvode i vojvotkinje.

Britanska kraljica Elizabeta II pristala je na “prelazni period” tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa naizmenično provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

Naime, glava pomenute kraljevske porodice je u saopštenju navela da je na sastanaku najviših članova kraljevske porodice na privatnom imanju Sandringem dogovoren prelazni period tokom kojeg će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa provoditi vreme u Kanadi i Velikoj Britaniji.

story.rsguliver/gettyimages

Još iz rubrike