Celebrity News

Goran Bogdan: Beograd je moj novi dom

Goran Bogdan: Beograd je moj novi dom

Poznati glumac već dve godine stanuje u srpskoj prestonici, a usred reakcija na njegovu oštru izjavu o tome što se u njegovoj domovini ne prikazuje serija “Senke nad Balkanom” u kojoj igra, poručuje nam da mu Hrvatska nimalo ne nedostaje iako tamo i danas često odlazi

Utisak koji se o hrvatskom glumcu Goranu Bogdanu (39) nedavno isticao u domaćoj štampi bila je njegova izjava da mu nimalo nije stalo što njegova domovina ne prikazuje hit seriju Dragana Bjelogrlića “Senke nad Balkanom” u kojoj on igra zapaženu ulogu Mustafe Golubića. Bez dlake na jeziku i rečnikom koji je za medije morao biti malo modifikovan, Bogdan je jasno izrazio svoj stav o tome, a razgovarajući s njim o drugoj sezoni pomenute sage, shvatili smo da je jednako direktan i na druge teme.

– O privatnom životu ne govorim – rekao je Bogdan i uspeo da u isti mah zazvuči upozoravajuće i bojažljivo zbog svega što bi novinari ovih dana mogli da ga pitaju. A jasno je da prva tema koja pada na pamet jeste najava njegove svadbe s koleginicom Jovanom Stojiljković, koja je nedavno procurila u javnost. Probali smo, stoga, da ispitamo do kojih granica doseže čvrstina Goranovog karaktera kada su u pitanju njegove malopre izgovorene reči, ali on nije odstupio od svog stava. Upitan o odnosu koji je s Jovanom imao na setu “Senki”, glumac nam je odgovorio da bismo takođe mogli da ga pitamo za Mariju Bergam, Andriju Kuzmanovića i druge kolege. Ruku na srce, pitanje definitivno ne bi bilo isto, budući da se tek jednom od koleginica ženi, ali na to nije imao komentar. Rekli biste da Goranu teško pada što se u medijima polemiše o njegovom ljubavnom životu, koji tako ljubomorno krije od svih, ali on, zapravo, kaže da mu je potpuno svejedno.

– Uopšte ne obraćam pažnju na to kada pišu o nama. Možda na početku karijere nisam te stvari doživljavao tako lako, ali danas sam apsolutno iznad toga – poručuje Goran, koji slično mišljenje ima o popularnosti koju u regionu ima odavno, ali koja u Srbiji danas naročito raste.

– Kada je reč o popularnosti, recipročno se kod mnogih javlja površnost i imam strah od toga. Opasnost od površnosti leži u tome da gubite dušu, srce, zbilju. Popularnost treba da bude nagrada za prisutnost i obavljanje dobrog posla, ali ne smatram je uspehom. Ali veoma mi je teško da govorim o samom sebi. Ne znam kako delujem drugima i time se ne opterećujem. Ne znam da li mi je zbog takvog stava lakše ili ne, imam ja svoje težine i lakoće u životu, drugačije ne znam – promišlja glumac koji se veoma radovao novoj sezoni popularne serije.

– Moj lik je u drugoj sezoni dosta prisutniji. U prvoj je glavni zadatak bio da sve postavimo na svoje noge, da se izgrade određeni temelji kako bismo u ovoj drugoj mogli da prikažemo više ljudskosti u našim likovima, više prisutnosti. Zato bih rekao da je druga sezona bolja od prve, što se retko događa, jer obično kvalitet ume da padne – objašnjava nam Goran.

U javnosti se dosta spekulisalo i oko toga na kojoj adresi glumac trenutno živi te se čak navodilo da mu planove za svadbu s Jovanom otežava baš to što su razdvojeni i što on boravi u Hrvatskoj, ali sada nam to razjašnjava.

– Skoro dve godine već boravim u Beogradu, a od avgusta prošle godine stalno živim ovde – kaže glumac i dodaje da mu domovina ne nedostaje.

– Nema kad da mi nedostaje, tu je Hrvatska, blizu. Često tamo svratim da poplaćam račune i provetrim stan – objašnjava on i kaže da se na uslove u srpskoj prestonici brzo navikao.

– Mislim da nema velike razlike između Srbije i Hrvatske u mentalitetu, zato sam se tako lako i prilagodio. U Beogradu volim sve i ovde se zaista osećam kao kod kuće. Volim to što su ljudi srčani i otvoreni i čitava sredina potpuno odgovara mom mentalitetu. Ovde imam puno prijatelja, kako u glumačkom svetu, tako i izvan njega, a Beograd ja “konzumiram” i mnogo pre nego što sam se tu doselio, pa mi ništa nije novo – kaže nam Goran.

Za kraj smo ga pitali i u kojoj meri se poistovećuje s likom u predstavi “Glumim jesam”, koji ima problem da ostane u emotivnoj vezi koju je započeo s koleginicom na snimanju filma, što je isti način na koji je on upoznao Jovanu.

– Gluma nije samo posao, to je moj poziv. Mislim da je dobro pristupiti mu s dozom objektivnosti, pa se zato ne poistovećujem ni sa jednom ulogom koju igram, već im pristupam vrlo profesionalno. Isto bih vam odgovorio i za ulogu gde sam u emotivnoj vezi i neku gde igram u hororu. Osim što je dobro za posao, smatram da mi takva vrsta objektivnosti pomaže u očuvanju mentalnog zdravlja – zaključuje Bogdan.