Celebrity News

Ljubavi koje koštaju: Sve žene Romana Abramoviča (foto)

Autor: | 09/08/2017

Ljubavi koje koštaju: Sve žene Romana Abramoviča (foto)

Roman Abramovič (50) u svojoj biografiji ima čak tri braka.

Najbogatiji Rus prvom se suprugom oženio 1987. godine. Tada mu je srce zarobila Olga Jurevna Lisova. Svoju prvu suprugu, inače ćerku visokorangiranog diplomate, upoznao je u jednom restoranu, a njihova ljubav brzo je planula.

Nakon samo osam nedelja počeli su da žive zajedno, a ubrzo su svoju vezu odlučili da krunišu i brakom. Tada 20-godišnji Abramovič držao se tradicionalnih običaja pa je ruku svoje tri godine starije izabranice isprosio od njene majke. Olga je odmah pristala, a i ona i majka bile su impresionirane Abramovičevom potezom.

Ali, Romanova porodica brak nije odobravala.

Smetalo im je to što je Olga već imala dete, tada dvogodišnju devojčicu Nastju, koju je dobila tokom jedne afere. Do venčanja je ipak došlo, a tri godine kasnije par se odlučio na razvod, i to dobrovoljno, samo kako bi mogli da emigriraju u Kanadu.

Ali, njihove planove poremetila je stjuardesa Irina Vajčeslavovna Malandini.

U nju se Abramovič zaljubio neposredno pre nego što je stekao ogromno bogatstvo za vreme ruskog privatizacijskog buma. Venčali su se samo godinu dana nakon Romanova razvoda od Olge, koja se nedugo nakon kraha braka udala za pijanistu Stefana Stefanoviča.

Drugu suprugu Abramovič je upoznao iznad oblaka, i to doslovno. Irina ga je naime usluživala tokom jednog leta dok je sedeo u prvoj klasi. Njihov prvi susret na Irinu nije ostavio utisak, štaviše svojim koleginicama nakon leta poverila se da je Abramovič bio prilično dosadan.

Ali, pet meseci nakon fatalnog susreta u avionu Irina je ostala trudna noseći njihovo prvo dete. Par je u braku proveo 16 godina, a tokom zajedničkog života rodilo se i petoro dece. Nakon razvoda starateljstvo nad decom dobila je Irina.

Za brojne nesuglasice u braku navodno je bila kriva Romanova opsednutost poslom, a naročito opsednutost fudbalskim klubom "Čelzi", kojeg je 2003. godine kupio za 140 miliona funti.

Nakon 16 godina braka Roman je drugoj supruzi morao da isplatiti 150 miliona funti i bila je to jedna od najskupljih brakorazvodnih parnica ikada.

Irina je angažovala advokate iz Velike Britanije. Nije ga tužila, ali da jeste, pričalo se da mu je mogla uzeti polovinu bogatstva vrednog 11 milijardi funti.

Roman Abramovič, koji se nalazi na 139. mestu Forbesove liste najbogatijih ljudi na svetu, ovih je dana najavio i svoj treći razvod. Rastaje se i od Daše Žukove s kojom je bio deset godina u braku.

U braku, koji su dugo vremena skrivali, dobili su i dvoje dece – sina Arona Aleksandra i ćerku Leu.

Za vreme Abramovičevog razvoda od bivše supruge, svestrana Daša postigla je veliki uspeh na tržištu umetnina. Njen život odvija se na relaciji Moskva – Los Anđeles – London. Zime provodi u popularnom St. Bartsu, a leta na Sardiniji.

Osim u umetnine ulaže i u nekretnine, pa je tako navodno 2010. godine u Los Anđelesu kupila dvorac vredan 19,5 miliona dolara.

Ostaje da vidimo koliko će ovaj razvod koštati ruskog milijardera.

Ko zna, možda mu je četvrta žena već osvojila srce?