Celebrity News

Uliks Fehmiu o HBO seriji “Uspeh”: Živimo u vremenu u kome smo primorani na kompromise

Uliks Fehmiu o HBO seriji “Uspeh”: Živimo u vremenu u kome smo primorani na kompromise

Prva regionalna serija u HBO produkciji, Uspeh, premijerno je prikazana na striming usluzi HBO GO prošle nedelje. Većina regiona nestrpljivo je iščekivala rasplet ubistva tokom šestodelne serije, u kojoj jednu od glavnih uloga tumači Uliks Fehmiu.

On je Haris Mujadžević, uspešan arhitetka koji želi da obustavi građevinski projekat koji je lično osmislio. Godinama je prihvatao mutno i korumpirano poslovanje Luje Kralja. Njegov simbolični otpor postaće iskreni pokušaj da učini pravu stvar.

- Ima sve, a nema ništa. Osim svog posla. Usamljen. Svestan kompromisa na koje je godinama pristajao, a bilo ih je mnogo. S obzirom na to da ulazi u ranu jesen svog života, a promašio je leto i proleće, odlučuje da okrene novi list - kaže Uliks o svom liku i dodaje da se poistovetio sa njim.

- Živimo u vremenu u kome smo gotovo svakodnevno primorani da pravimo kompromise. Pristajemo na stvari na koje znamo da ne bi trebalo da pristanemo. Iako sam kao mlad doneo niz odluka za koje sam smatrao da su pokazale da sam spreman da ne pristajem na kompromise, život je učinio da mnogo puta učinim suprotno. Želim da verujem da sam više pozitivan nego negativan. Haris želi da pokuša slično.

Fehmiu kaže da je priča ove serije aktuelna, ne samo u regionu već i izvan njega.

- Mislim da je „Uspeh” priča o malom i velikom čoveku. O ogromnoj provaliji između veoma moćnih i onih gotovo bespomoćnih. Čini nam se da se stvari događaju mimo nas i naše volje. Tako će i biti sve dok se ne pokrenemo i ne počnemo da menjamo stvari, a to nosi naravno svoju cenu i određenu vrstu odricanja i žrtve - zaključuje on.

Svih 6 epizoda serije “Uspeh” dostupno je na striming usluzi HBO GO i možete ih pogledati odmah, dok se nove epizode emituju nedeljom u 20 časova na HBO kanalu.