Celebrity News

Ljubavne patnje, siromaštvo i smrti dragih osoba inspirisale su Dina Merlina da napiše neke od svojih najlepših pesama

Ljubavne patnje, siromaštvo i smrti dragih osoba inspirisale su Dina Merlina da napiše neke od svojih najlepših pesama

Hitovi koje godinama peva čitav region nastali su na osnovu ličnog iskustva i realnih događaja u životu poznatog muzičara.

Brojne pesme uz koje su mnogi patili i žalili za nesrećnim i izgubljenim ljubavima nastale su u Merlinovoj radionici i mnoge od njih prate zanimljive životne situacije s kojima se u toku svog života ovaj pevač susretao.

Ljubavna priča Dina Merlina i njegove supruge Amele bila je veoma komplikovana. Amela je poticala iz bogate porodice, pa su njeni roditelji bili protiv veze svoje ćerke i branili joj da se uda za Merlina koji je tada bio niko i ništa.

Dok je Dino išao na zanat, ona je pohađala gimnaziju, pa su njeni roditelji želeli da se zabavlja sa nekim ko je na njenom nivou. Ipak, ljubav je bila jača, pa su njih dvoje pobegli kada su imali 20 godina i tajno se venčali.

Danas kaže da ga njeni roditelji vole više nego što zaslužuje, a njihova ljubavna priča ga je inspirisala da napiše pesmu "Kad si rekla da me voliš".

Sem Amelinih roditelja i Merlinovi prijatelji su bili protiv njihove veze. Mislili su da gubi vreme sa njom i da ona nije adekvatna devojka za njega jer su brojne prepreke između njih i da neće uspeti da ih pobede. Njihove savete kako ona nije prava devojka za njega Merlin je utkao u pesmu "Paša moj solidni".

Nakon što se venčao sa Amelom, Merlin je morao da se brine za svoju porodicu i da se izbori da zaradi novac. Jednom prilikom ga je supruga pitala da li je doneo nešto da jede, a on joj je mahao papirom u ruci i rekao kako je napisao pesmu.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dino Merlin Official (@dinomerlinofficial) дана 20. Авг 2018. у 11:59 PDT

- Jesi li ti lud? Papir se ne jede - rekla mu je tom prilikom supruga.

Na papiru se nalazila pesma "Kokuzna vremena", koja je završila na njegovom prvom albumu i bila prekretnica u njegovom životu.

Pesma "Da te nije Alija" je posvećena Merlinovom najboljem drugu i komšiji Aliji Miladinu koji je jedini bio uz njega kada je bio "niko i ništa", a ne pokojnom predsedniku BiH Aliji Izetbegoviću, kako mnogi misle.

Njegov drug je kasnije poginuo u ratu, tada su nastali stihovi pesme - "Ja bi svjetlom zvao mrakom da te nije Alija".

Jedan od najvećih hitova "Moj Je Život Švicarska" nastao je takođe kao posledica jedne zanimljive situacije.

Merlin je kao mladić, kada je bio siromašan, voleo devojku za koju se ispostavilo da je sponzoruša. Napustila ga je i otišla sa bogatim dečkoj u Švajcarsku.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dino Merlin Official (@dinomerlinofficial) дана 1. Јул 2018. у 1:12 PDT

Kada se proslavio, ona se vratila u Sarajevo zbog njega, a on joj je otpevao ovu pesmu prvi put: Imam sve što poželim, samo jedno ne, da me neko bar na tren voli zbog mene!

Merlin je bio izuzetno slab na svoju majku, koja je imala veoma turbulentan odnos sa njegovim ocem, koji ih je napustio. Nakon što je umrla, posvetio joj je pesmu "Nedostaješ".

- To je nažalost i istina, kada tek izgubiš nekog dragog, tek tada ga tražiš, kada umre, iako si svestan da ga nećeš više vratiti - rekao je Merlin jednom prilikom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dino Merlin Official (@dinomerlinofficial) дана 30. Авг 2018. у 12:53 PDT