Celebrity News

Oglasila se i Branka Katić: Mika mi je govorio da sam glupa, često bi me rasplakao!

Nakon ispovesti Milene Radulović i Ive Ilinčić, koje tvrde da ih je profesor glume Miroslav Aleksić godinama seksualno uznemiravao, u redakciju „Blic žene” javila se i Branka Katić koja je pružila punu podršku mladim koleginicama....

Oglasila se i Branka Katić: Mika mi je govorio da sam glupa, često bi me rasplakao!

Čuveni reditelj i učitelj glume Miroslav Aleksić optužen je za serijsko zlostavljanje maloletnica. Nakon Milene Radulović koja je prva izašla u javnost s priznanjem da ju je silovao kad je imala 17 godina, oglasile su se i druge devojke koje su svih ovih godina ćutale iz zebnje i straha od osude. Nakon Milene, oglasila se i Iva Ilinčić koja je takođe priznala da ju je seksualno uznemiravaoe priznati pedagog i učitelj glume. 

Foto: Ata Images

 

Ova iskustva potresla su Srbiju, ali i sve njihove starije kolege, kao i mnogobrojne roditelje koji su svoju decu s potpunim poverenjem puštali i prepuštali vaspitanju Mike Aleksića.

Sve ovo čula je i naša velika glumica Branka Katić koja je pružila svu podršku mlađim koleginicama. Međutim, i Brankino priznanje je gorko, neprijatno i veoma pogubno kada ste mladi, naivni i u godinama kada samopouzdanje može da se sruši poput kule od karata. 

Zašto je Milena Radulović krila strašnu tajnu punih 9 godina, ovo je odgovor!

Foto: Ata Images

 

Mikino grubo ponašanje pamti i dan-danas. 

– Dajem svoju punu podršku mojim mladim koleginicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima. Žao mi je zbog svega što su prošle i divim im se jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi. Kao član Omladinskog dramskog studija koji je vodio Miroslav Aleksić, znam o kakvom se mentalnom maltretmanu radi. Nije čas prošao da me nije slao na umivanje, govorio mi da sam glupa, a takođe smo imali i jednu epizodu, gde mi je zbog igranja s bendom „Zabranjeno pušenje”, u Hitu meseca, što je bio deo sticanja radnog iskustva, prakse u srednjoj školi, napravio scenu pred svima – pitao me da li je u redu da se devojčica od 15 godina „probija sisama kroz svet”... Ja sam samo dve godine bila u grupi, član sam postala posle dobijene uloge u filmu „Nije lako sa muškarcima”. Volela sam druženje nas polaznika, ali moram priznati da se nikada nisam osećala sasvim prijatno na časovima, jer sam uvek bila meta njegovih grubih verbalnih opaski. Često bi me i rasplakao, a jednom je zamolio sve ostale da izađu da bi mi zatim objasnio da sve to radi zato što me voli... To je bilo sve, nije me nikada fizički ugrozio – napisala je Branka Katić i dodala:

Ispovest Milene Radulović šokirala Srbiju: Mika Aleksić me silovao kada sam imala 17 godina

Foto: Ata Images

 

– Mnogo godina kasnije, Miroslav Aleksić je i dalje neko čijeg se ponašanja sećam kao mentalnog nasilja. Nadam se da će nadležni utvrditi sve neophodne detalje svega što se desilo i da će pravda biti zadovoljena. Još jednom šaljem veliku podršku, divljenje i ljubav svojim izuzetnim mladim koleginicama. Napravile ste ogroman korak u zaustavljanju daljeg nasilja prema deci i ženama i na tome sam vam beskrajno zahvalna. Neka sreća prati hrabre – rekla je naša velika glumica za „Blic ženu”. 

Komentari (0)

Loading