Celebrity News

Vesna Dedić: Prošla godina me je emotivno pokidala

Poznata voditeljka i književnica Vesna Dedić u otvorenom intervjuu otkriva koliko je za nju bila teška 2020, kada je najviše patila i da li je narušeno njeno prijateljstvo s koleginicom Sanjom Marinković...

Vesna Dedić: Prošla godina me je emotivno pokidala

Novinarka i spisateljica Vesna Dedić pred sam kraj 2020. proslavila je pedeset treći rođendan. U intimi svog doma, s ćerkom i nekoliko najbližih ljudi, autorka emisije “Balkanskom ulicom” ugasila je svećice na torti, sa željom da joj život ne priredi bol i razočaranja koja su joj obeležila proteklu godinu, za koju kaže da joj je najteža do sada.

Nama je u intimnoj ispovesti otkrila mnoge nepoznate detalje svog uzbudljivog životnog puta, ali i tokove 2020, iz koje je izašla emotivno slabija.

Nedavno ste proslavili rođendan. Kako vam je on protekao a kako delovao na samom pragu 2020. godine?

- Rođendanske svećice na prethodnom rođendanu duvala sam u Tel Avivu i pričala te noći u nekom preskupom restoranu sa ćerkom Lenkom o planovima za 2020. Bili su predivni i činilo se, realni. Onda sam, kao i ostatak planete, zaboravila na želje i potrudila se da živim sa strahom da ne završim u nekoj kovid bolnici, a opet da budem dobar novinar, pisac, majka i prijatelj. Uspela sam, ali još uvek ne znam da li u 2021. da prenesem spisak neispunjenih želja iz 2020. ili da i dalje u nenormalnim okolnostima pokušavam da spisak želja pravim kao spisak za pijacu, od subote do subote.

Vesna Dedić je sada morala da se oglasi: Ovo je istina o svađi sa Sanjom!

Foto: Petar Đorđević

 

S kojim nadama ste ušli u 2021. godinu?

- U ponoć sam zaplakala shvativši u sekundi da mi je 2020. bila najteža godina u životu, a ja sam uspela da se smejem i guram kao da je sve lako i kako treba. Nisam iz svih tih nepodnošljivo teških situacija izašla jača, već slabija. Mene snažnom čine lepe stvari, dobrota, ljubav, lepota, a ove ružne me pokidaju. Pokidana i polupana, ušla sam u 2021, ali ponosna što sam uspela sebi, detetu i onima koje volim da dam onaj najbolji deo sebe umesto da kukam. U 2021. ušla sam s nadom da će moji gledaoci i čitaoci biti srećni jer moj život, karijera i uspeh zavise isključivo od njihove sreće. Moju knjigu ne može kupiti studentkinja koja nema novca za izlazak u grad, niti emisiju gledati porodica koja nije večerala.

Istina koja je tek sad otkrivena: Sanja Marinković i Vesna Dedić prekinule prijateljstvo dugo 25 godina

Foto: Petar Đorđević

 

Čini se da muško-ženski odnosi nikad nisu bili napetiji. Kako ste vi u tom smislu prošli, da li ste imali sreće ili neka razočaranja?

- Junakinja mog romana “Ne dam te” kaže: ”Ljubav je ponekad kao fudbalski derbi, sunčan dan, svi igrači u formi, vodio jedan tim na početku, drugi preuzeo vođstvo i onda je pala kiša i svi završili u blatu.” Samo sam jednom završila u blatu – posle razvoda braka. Sve moje ljubavi pre i posle toga bile su prelepe. Nikada nismo jedno drugo napuštali zato što je prestajala ljubav, već što su okolnosti postajale nepodnošljive. Sve moje ljubavi bile su velike i strasne, i ni ja ni moji partneri nismo dozvoljavali da nešto tako lepo završi u blatu. Kada mora da je kraj, onda je lepše da sve odnese košava. Ljubav je kada nekoga učiniš lepšim i boljim, pa su i mene sve ljubavi učinile lepšom i boljom ženom, a moji partneri odlazili nekim drugim ženama kao samouvereniji, strastveniji i nežniji ljudi. Sve što nije do kraja davanje najboljih delova sebe nije ljubav, već neka kompenzacija, uteha, zadovoljavanje sujete ili nemaštine bilo koje vrste. Sve to sam izbegla te znači da sam odlično prošla jer sam u svakoj vezi bila voljena.

Da li je istina da je vaše prijateljstvo sa Sanjom Marinković narušeno, budući da ste u saopštenju posle skandala s “korona žurkom” naveli da niste vi krivi što je ona odlazak na ćevape predstavila kao glamuroznu žurku?

- Sanja je punoletna i odgovara za svoje postupke. Ja nisam bila na fotografiji, saznala sam iz medija za epizodu o “kovid eliti” i podnela ni kriva ni dužna ozbiljne posledice cele farse koja je nastala u nečijoj režiji.

Ceo intervju pročitajte u najnovijem broju magazina „STORY” koji je u prodaji do 19. januara! 

Story.rs

 

 

Komentari (0)

Loading