Celebrity News

Suzana Mančić za "Story": Sebe sam uvek stavljala na prvo mesto

Popularna voditeljka otkriva da od starosti nema strah kao ranije kada je bila mlada

Suzana Mančić za "Story": Sebe sam uvek stavljala na prvo mesto

Kada je popularna voditeljka Suzana Mančić ranijih godina slavila rođendane, bile su to fešte vredne pamćenja, s velikim brojem ljudi i zabavom do jutra. U toku jakog talasa pandemije, nekadašnjoj "loto devojci", koja ima diplomu Pravnog fakulteta, slavlje povodom 64. rođendana nije ni palo na pamet.

Sa svojim naslednicama Teodorom i Natalijom, u porodičnom stanu u centru Beograda, Suzana je slavila ceo dan, i to u pidžami.

Njen dan je počeo neočekivano, kada su je ćerke probudile pesmom i tortom, a nastavio se u dobrom raspoloženju i prisećanju dragocenih zajedničkih trenutaka. Sa autorkom emisije "Suzanin izbor" razgovarali smo o neumitnom protoku godina, njenom mogućem strahu od starenja, kao i intimnim izborima koje je tokom dosadašnjeg života pravila.

Ovaj, 64. rođendan, proslavili ste u drugačijim okolnostima nego ranije.

– Volim da okupljam društvo, ali sada nije vreme za to. Poslednju proslavu sam organizovala za "okrugli" rođendan – okupila sam sve ljude koje volim i to je stvarno bilo za pamćenje. Do sledećeg "okruglog", s mužem uvek negde otputujem za svoj dan. U ovoj godini otkazanih letova to nije bila dobra ideja. Čak je otpao plan da otputujem u Atinu zbog karantina koji je tamo na snazi. Tako da sam ove godine rođendan proslavila u svom stanu sa ćerkama. Po preporuci kriznog štaba, slavimo kao pod Turcima (smeh). Ta izjava mi se mnogo svidela.

Voditeljka Suzana Mančić: Bog me je čuvao kada sam padala

Kakav je osećaj obeležiti rođendan u domu usred pandemije? Da li vam je bilo čudno?

– Bilo je neobično, ali slatko i toplo! "Pidžama parti" trajao je ceo dan. Iznenadile su me ćerke pesmom i tortom, umarširale su u moju sobu pevajući. Slavljenička torta je imala svećice u obliku muzičkih nota. To je bila čista simbolika. Na torti je pisalo: "Nije bitno koliko godina imaš, već koliko muzike ima u tebi".

Šta su vam poklonile ćerke Natalija i Teodora, a šta suprug Simeon?


– Pored torte, ćerke su mi spremile i mali poklon, a od muža mi je stigla korpa belih ruža i poruka "Always together, happy birthday my love".


Kakav vam je plan za viđanje sa suprugom? Budući da je u Grčkoj na snazi karantin, da li će možda on dolaziti u Beograd?

– Više ne planiramo, jer Bog se smeje dok to radimo. Ali sigurna sam da ću uskoro otputovati negde. Pred nama su praznici, Božić, Nova godina, sigurna sam da ćemo tada biti zajedno. Do tada vredno radim na snimanjima priloga za moju emisiju "Suzanin izbor", koja se emituje već šest godina

.Kako se osećate u ovom talasu pandemije? Da li ste nastavili da imate kontakte kao do sada ili ste se s ćerkama izolovali od drugih?

–  Kontakata je sve manje, samo neophodni, i to na distanci i na otvorenom. Dok je bilo lepo vreme, okupljali smo se, familija uglavnom, kod mene u vikendici, na čistom vazduhu, uz šalu i smeh... To je uvek lekovito.

Suzana Mančić otkrila čime će se baviti i iznenadila sve kad je pomenula Jovana Memedovića

Kako provodite vreme ovih dana? Razgovarate li o svemu i koliko ste uplašeni? Da li su vaše ćerke zabrinute za vas i njihovog oca?

– Naučili smo da živimo uz oprez, ali ne i uz strah. Strah i panika su najgori saveznici u ovakvim situacijama. Pojačali smo vitaminske dodatke ishrani. Ja, kao najstarija i kao hranitelj svoje porodice, često idem na vitaminske infuzije koje jačaju imunitet. Moje ćerke su drastično smanjile izlaske i večeri sada provodimo uz filmove s "Netfliksa".

Napunili ste 64 godine, kako se osećate u sopstvenoj koži?

– Nije loše, moram priznati! Godina sam se više plašila kada sam bila mlada. Sada, kad je dobar deo života iza mene i kada sam ostavila "umetnički dojam", živim opušteno i ugađam sebi. Masaže, pilates, koji sada upražnjavam kod kuće, šetnje s psom, obavezni odlasci kod frizera... Svi moji prijatelji znaju šta najviše mrzim – da perem kosu kod kuće (smeh).

Kako doživljavate starenje?

– Ne plašim se starenja, malo više vodim računa o zdravlju jer to je uslov za zlatno doba. Volela bih da dočekam i platinasto doba, okružena brojnom porodicom i unucima. Ričard Gir je divno rekao: "Star sam, ali sam u srcu i dalje mlad. Iznutra smo uvek istih godina. Znajte da je najbolje doba ono u kom ste sada. Svaka godina je posebna i dragocena i možete je samo jednom proživeti. Nemojte žaliti što starite jer to je privilegija koja je uskraćena mnogima".

Da li su vam godine donele sigurnost i ispunjenost, i u kom smislu?

– Postala sam selektivnija, ne moram na svaki poziv da odgovorim, svaki intervju da dam, ni na svaku promociju u ovom gradu da odem. Ne moram u svakoj čorbi da budem mirođija. Ako pratite izveštaje s događanja u gradu, vidite – nema me! I nije mi žao zbog toga.

Kajete li se zbog nečega što ste u prošlosti uradili?

– Moj pokojni otac je bio mudar čovek i često je govorio: "Od kajanja vajde nema!" Možda da mogu, više bih istrajala u diskografiji i muzici, ali kao što torta kaže, muzika je u meni.

Da li ste se ranije previše davali emotivno ili ste sebe stavljali na prvo mesto?

– Da se razumemo, u životu se ne mora ništa. Sve je stvar ličnog izbora. Davala sam svoje srce i svoje vreme onoliko koliko je meni odgovaralo. I koliko me je činilo srećnom. I sebe sam stavljala na prvo mesto. Neko će to nazvati sebičnošću, a za mene je takav stav lepota življenja. Sve ostalo je traćenje vremena.

Komentari (0)

Loading