Celebrity News

Melanija Tramp i Džil Bajden: Borba na visokim potpeticama!

Kada bi se poštovalo ono što tradicija Bele kuće nalaže, dve prve dame, jedna uskoro bivša i druga buduća, do sada bi uveliko pijuckale čaj u Istočnom krilu rezidencije...

Melanija Tramp i Džil Bajden: Borba na visokim potpeticama!

Treba biti fer prema još malo pa bivšoj prvoj dami Sjedinjenih Američkih Država Melaniji Tramp (50) pa priznati da je ona verovatno nestrpljivija da izađe iz Bele kuće nego što njena naslednica Džil Bajden (69) čeka da uđe unutra. Mnogi su poraz njenog supruga Donalda na izborima doživeli kao kartu Slovenke za beg iz tog nesrećnog braka, ali ono što sada, prema savetu analitičara, Melanija mora da uradi jeste da ostane strpljiva.

Vest da je odlazeća prva dama odbila da po staroj tradiciji pozove buduću i uljudno joj čestita pa čak je i uputi u sve ono što je na toj funkciji očekuje, ne treba čak ni da vas iznenadi. Premda bi ona rado obavila taj poziv, aktuelni predsednik i Melanijin suprug još uvek odbija da prizna pobedu Džoa Bajdena, pa njoj samoj ništa drugo ne preostaje nego da sačeka rasplet dramatičnog Trampovog pada. Trenutno vlada “mrtva trka” u tome koja je od dve intrigantne dame zanimljivija svetskim medijima, ali čini se da je zapravo posebno interesantna tema kako izgleda perspektiva njihovog međusobnog odnosa. Iako od njega niko ne očekuje da bude preterano prisan, kako stvari trenutno stoje, nije ni blizu onog koji je uobičajen za ove situacije. Na primer, pre četiri godine u ovo vreme Melanija je bila pozvana na čajanku sa Mišel Obamom, kao što red nalaže. Promena vlasti u Beloj kući komplikovaniji je proces nego što mnogi pretpostavljaju. U pitanju su promene stotina službenika i članova administracije.

Melanija Tramp: Četiri godine tuge i nezadovljstva za prvu damu

 

 

Zbog toga, već nekoliko dana po okončanju izbora neophodno je da se uspostavi komunikacija između predstavnika starog i novog Istočnog krila kuće, koje pripada prvoj dami, kao i izvršne rezidencije. To se, ovog puta, ne dešava. Umesto da Melanijin tim da sve od sebe da pomogne osoblju Džil Bajden da se što komotnije pripremi za selidbu u Belu kuću, američki mediji prenose da se Trampova supruga ponaša kao da se ništa nije dogodilo i nastavlja sa svojim dužnostima po starom, poput planiranja božićne dekoracije. Analitičari, međutim, imaju razumevanja za Melaniju i napominju da bi bilo neobično da se ona uključi u komunikaciju sa Džil Bajden dok njen suprug još nije priznao poraz.

– Melanija je ranije umela da se javno ne složi sa stavovima svog supruga, ali ovog puta je komplikovanije. Njeno istupanje bi značilo direktno miniranje postupaka njenog supruga. Međutim, kada Tramp konačno odluči da prekine ovo što radi, sigurna sam da će Melanija biti graciozna i profesionalna u svojim obavezama prema Džil – rekla je Anita Mekbrajd, nekadašnja šefica osoblja bivše prve dame Lore Buš.

Lora je i danas svetli primer dostojanstvene predaje vlasti republikanaca demokratama, budući da je s naslednicom Mišel Obamom imala izrazito dobar odnos.

Melanija Tramp za susret sa kraljicom odabrala kaput od 5.000 evra (foto)

 

 

Kako dani prolaze, međutim, sve će biti teže da dolazak Bajdenovih u Belu kuću prođe glatko i da sve bude spremno na vreme.

– Ova tranzicija biće veoma naporna i teška, uprkos tome što gospođa Bajden već poznaje Belu kuću i što je vrlo sposobna – rekla je Kapriša Maršal, bivša asistentkinja Hilari Klinton tokom perioda kada je ona bila prva dama, i istakla je da period između izbora i inauguracije podrazumeva izuzetno tesan raspored. On obuhvata organizacione promene, kamione za selidbu, čišćenje i krojenje novih zavesa i tapeta.

Dan inauguracije ima u minut isplaniranu “koreografiju”, odlazak jedne porodice i pozdravljanje druge, ali tu su i važne sitnice, poput punjenja frižidera i stavljanja odeće prve dame u garderober.

Mekbrajdova, koja je radila u Bušovoj administraciji kada je pobedio Ala Gora toliko tesnim rezultatom da je o pobedi odlučio Vrhovni sud trideset dana nakon izbora, ohrabrila je prisećanjem na to traumatično iskustvo.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dr. Jill Biden (@drbiden)

 

– Bilo je frenetično, ali na kraju smo uspeli – podsetila je ona.

Ako ikada dođe do čajanke između Džil i Melanije, mnogi smatraju da će taj događaj proći uz veliku dozu gorčine kad se uzmu u obzir stresne sedmice iza njih dve. Iako će taj prizor biti čudan za sve, s obzirom na okolnosti, poznavaoci prilika u Beloj kući naglašavaju da bi on mogao da relaksira vrlo napetu atmosferu između doskorašnjih protivničkih tabora.

Komentari (0)

Loading