Celebrity News

Iskrena ispovest Ane Franić: Razvela sam se civilizovano, ni za čim ne žalim!

Iskrena ispovest Ane Franić: Razvela sam se civilizovano, ni za čim ne žalim!

Nije prošlo ni šest meseci otkako je Ana Franić odlučila da uzme svoja dva sina i s njima se u Beograd vrati iz Splita, gde je sedam godina provela u braku sa Markom Ižakovićem i u prvoj ispovesti za “Story” govori šta se sada nalazi pred njom...

Taman kada je postala jedna od najtraženijih i najperspektivnijih glumica na ovim prostorima, Ana Franić (38) je pre sedam godina odlučila da sve napusti i posveti se porodičnom životu sa profesionalnim roniocem Markom Ižakovićem iz Splita, s kojim je u tom gradu dobila dva sina Andriju (5) i Martina (2). Sve do pre šest meseci činilo se da lepa glumica živi bajku, ali stvari su dobile obrt. Ana se razvela i odjednom zatekla pred novim poglavljem, vratila se glumi, ali u novim životnim okolnostima, gde će uloge morati da usklađuje sa onom majčinskom i to s teretom svih obaveza na svojim plećima.

Sa ove tačke gledišta, da li je selidba u Split bila prevelika žrtva?

- Tada nisam razmišljala na taj način. Bila sam svesna da žrtva koju pravim jeste velika, ali osoba sam koja radi kako joj u datom trenutku odgovara. Nemam za čim da žalim, dobila sam dvoje dece i imala iskustvo koje me je oplemenilo i kao ženu i kao glumicu. Sad idemo dalje, šta je bilo bilo je, pamtiću samo lepo mada ničeg ružnog nije ni bilo.

Povratak u Srbiju nakon razvoda: Mnoge će iznenaditi šta Ana Franić sada ima da kaže o bivšem

 

View this post on Instagram

 

Nisam Franka, no Franićka, al' imam svog Ćorluku ????‍?‍?‍??❤? #muzizena #6yearsofmarriage #myhubby #nofilter

A post shared by Ana Franic (@_anafranic_) on Jul 19, 2018 at 4:27am PDT

Da li ste sa bivšim suprugom ostali u dobrim odnosima?

- Drugačije taj razvod ne bih mogla ni da zamislim. Pre svega, mi smo roditelji našoj deci sada i zauvek. Hteli mi to ili ne, moraćemo da se slažemo, a i zašto ne bismo kada je sve ispalo kako treba da bude.

Kada ste prvi put shvatili da je kraj i da se vraćate u Srbiju?

- Nisam očekivala da ću se vratiti ovde, niti sam tamo otišla da bih se vratila, zar ne? Ali, eto, niko ne zna šta nosi život. Kada sam rešila da će to tako biti, tada sam to i uradila. Prošlog leta su se neke stvari posložile. Dobro sam se snašla u novoj realnosti iako je svaka promena teška. Zato se još uvek navikavam. Došla sam s dvoje male dece, što iziskuje velike žrtve, mnogo odricanja zbog njih, mnogo koordinisanja, ali tako mora da bude.

Dečaci danas žive s vama u Beogradu iako su obojica rođeni u Splitu. Da li velika promena utiče na njih?

- Andrija još ponešto hvata u letu, Martin ne, ali suviše su obojica mali da bi shvatili kakva se promena dogodila. I dalje će odlaziti u Split i biće tamo dovoljno često, tako da ne bi trebalo da to bude problem, a odlaziću i ja tamo s njima.

„Igra istine“: Porodična melodrama sa elementima trilera

Ana Franić o samohranom majčinstvu - Ne mogu da se plašim jer život u strahu nije život

Plašite li se sada kada ste samohrana majka?

- Ne mogu da se plašim jer život u strahu nije život. Tu sam gde sam, u svom gradu, u svom stanu, među svojim prijateljima, sa svojom decom, pa polako. Neke stvari su se otvorile, radim i verujem da će sve biti baš kako treba. Naravno da neće biti lako. Ako budem puno radila, moraću da obezbedim čuvanje moje dece, ali to će ujedno značiti da imam finansije za tako nešto. Sve to vuče jedno drugo. Rešavam stvari u hodu i tako je najbolje.

O često nepravednom položaju žena u našem društvu govori i vaša predstava “Tre sorelle”. Vidite li ga i vi na taj način, naročito iz konteksta o kojem govorimo?

Ana Franić: Poslušala sam srce

- Kod nas postoji samo jedna teža stvar od toga da ste glumac, a to je da budete glumica. Već kada upišete Akademiju jasno vam je da je ovo muški posao. Ženama se zamera što stare, što odluče da postanu majke, što ih nema neko vreme, a muškarci nikada nemaju tih problema iako se ni mnogi glumci ne drže baš dobro za svoje godine. Ne bih da zvučim kao feministkinja, daleko bilo, to nikada neću biti, ali činjenica je da je ženama uvek teže.

Brine li vas budućnost vaših sinova i u kojoj meri se njih dvojica razlikuju?

- Mnogo se razlikuju, baš po svemu, kao da ništa zajedničko nemaju. Previše je rano da ustanovim imaju li talenat za glumu, jedino primećujem da dobro pevaju. Volim svoj posao i kada bih rekla da ne bih volela da se oni njime bave, ne bih govorila dobro o svom poslu. Naravno da kao svaki roditelj ne želim neizvesnost za svoju decu, ali ako to bude njihov put, biće tako. Uvek ću im pružati podršku u vidu saveta.

Ana Franić: Godišnjica ljubavi u Splitu

Ana Franić - Nove poslovne prilike

Za manje od pet meseci, koliko je ponovo u Beogradu, Franićevoj su se dobro otvorile karte. Dobila je priliku da ponovo zaigra u predstavi “Tre sorelle” Zvezdara teatra, snimala je seriju sa Olegom Novkovićem, a baš dok je pakovala kofere za Beograd, stigla joj je ponuda da igra u novom filmu Darka Bajića. Ana je uzbuđena zbog novog početka, iako se nije sasvim navikla na činjenicu da je uopšte morao da se dogodi.