Celebrity News

Dragan Stojković Piksi: Konačni oproštaj od Azije

Dragan Stojković Piksi: Konačni oproštaj od Azije

Nakon nekoliko decenija provedenih prvo u Japanu, a zatim i u Kini, poznata porodica će se najverovatnije vratiti u Beograd, a sve su glasnija šuškanja da će slavni selektor od sledeće godine voditi fudbalsku reperezenataciju Srbije

Početak godine je doneo prekretnicu u trenerskoj karijeri Dragana Stojkovića Piksija (54). Već neko veme se moglo naslutiti da neće ostati na klupi kluba “Gvangžu R&F”, čiji je trener bio od avgusta 2015. godine, a prvih dana januara je to i potvrđeno. Ugovor su prekinuli sporazumno, a klub je u zvaničnom saopštenju naglasio da je to bila njihova najduža saradnja sa stranim stručnjakom. Tom prilikom su podsetili da je Piksi svojim “konceptom lepog fudbala” stvorio jedan od najzanimljivijih timova za gledanje, a kod nas su se mnogi raznežili što je klub, na svom instagram profilu, napisao hvala i na kineskom i na srpskom.

EKSKLUZIVNO ZA “Story” Snežana i Dragan Stojković: MUČILI SMO SE DA SPASIMO BRAK

Ova novost je otvorila nekoliko pitanja, a ovde je najaktuelnije - da li to znači da će Piksi postati trener reprezentacije? Doduše, na tom mestu je Ljubiša Tumbaković, koji ima ugovor do sledeće godine, ali u tom poslu se “kolo sreće” još brže okreće nego inače. Piksi je više puta bio “viđen” za selektorsko mesto, ali nije mogao ni da ozbiljno razmišlja o ponudi, jer je ugovor sa klubom iz Kine bio vrlo čvrst. Dovoljno je prisetiti se da je magazin Frans futbol prošle godine objavio da se na listi najplaćenijih trenera sveta Piksii nalazi na 19 mestu, te da je njegova plata u rangu s menadžerom Arsenala.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Retrospektiva (@retrospektivaaa) дана 3. Јан 2019. у 3:03 PST

Ovog trenutka mogu se čuti i nagađanja da će Piksi karijeru nastaviti u nekom od velikih turskih klubova. Činjenica da su Snežana i Dragan Stojković baš u Turskoj dočekali Novu godinu može ići tome u prilog, ali nije isključeno ni da su vođeni isključivo turističkim motivima. Jedino je sigurno da Piksi o budućem angažmanu neće ni razmišljati, ako ne stigne iz nekog lepog grada, jer je više puta pomenuo da na odluku da li će prihvatiti neku ponudu ili ne utiče samo finansijska strana ugovora i profesionalna satisfakcija, već i da mu je veoma bitan ambijent i životni stil. Jednom prilikom je ispričao:

TEK ŠTO SE PORODILA, A BRUTALNO: Ćerka našeg slavnog fudbalera objavila sliku sa odmora i SVE NASMEJALA!

- Zvali me iz nekog sela u Belgiji. Pitam se – šta bih radio u tom selu? Uz poštovanje svih... Jednostavno, nisam hteo. Mnogi bi otišli, ali ja sam drugačiji. Zahvalio sam se na pozivu, jer je stvarno malo mesto. Šta treba – svaki dan da idem za Brisel ili Pariz kolima da bi mi život bio kakav treba i da bih svoju porodicu učinio srećnom.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Gloria Magazin Srbija (@gloriamagazinsrbija) дана 4. Јун 2018. у 3:04 PDT


Dok je bio u Kini, više puta je naglasio koliko je lep Guangdžou, koji se nalazi na jugu ove ogromne zemlje.

Pre bilo kog poslovnog poteza, Snežana i Dragan uživaće u danima koji neće biti ispunjeni mnoštvom obaveza. Pre pet godina, kada je imao kratku poslovnu pauzu, rekao je da mu je jako prijala, jer kad radi punom parom s porodicom ne provodi ni približno onoliko vremena koliko bi želeo, a u međuvremenu su stigli novi članovi. Njihova ćerka Anja je u septembru 2016. rodila ćerkicu Idiju Rouz, a prošle godine – Kasiju. No, bez obzira gde će jedan od nekada najuspešnijih fudbalera s ovih prostora nastaviti trenersku karijeru, sigurno je da on i Snežana ni u godinama koje su pred njima neće imati samo jednu adresu. Kada smo u septembru prošle godine pričali s njom, rekla nam je:

- Sanjam o tome da se skrasimo na jednom mestu, pa makar to bila vikendica pored Beograda. Međutim, to je nemoguće. Kad nas neko pita gde živimo, zbunim se. Već dvadeset pet godina baza nam je Pariz, a i ćerka nam je sada tamo. Drugi dom nam je Beograd, treći je tamo gde Dragan radi, a ove godine se pojavila i četvrta lokacija – Majami.