Celebrity News

Dubravka Mijatović: Ukoliko nemate sebe, podrška ne znači mnogo

Dubravka Mijatović: Ukoliko nemate sebe, podrška ne znači mnogo

Slavna glumica Dubravka Mijatović strogo od javnosti čuva svoju privatnost te o ćerkama i bivšim muževima ne želi da govori, ali otkrila je da ne veruje u planiranja i maštanja, da je s vremenom osvestila sebe i naučila da se raduje malim stvarima, kao i da nije konzument društvenih mreža, televizije i novina

Glumica Dubravka Mijatović (51) simpatije publike pobrala je u filmu "Nije lako s muškarcima", gde je sa svega 17 godina rame uz rame igrala s legendarnom Milenom Dravić. Svoj talenat potvrdila je nekoliko godina kasnije, prvo u seriji "Bolji život", a potom i u projektima "Srećni ljudi", "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Jagoda u supermarketu" "Stižu dolari", "Moj rođak sa sela" i "Nemanjići, rađanje kraljevine".

Danas je gledamo u seriji "Žigosani u reketu" Dragana Bjelogrlića gde tumači vlasnicu tabloida Jelicu Zečević. Mimo poslovnih uspeha, Mijatovićeva je 2007. dospela u žižu javnosti i zbog braka sa deset godina mlađim kolegom Marinkom Madžgaljem, s kojim ima ćerku Saru, a koji je dve godine nakon njihovog razvoda preminuo od kancera pankreasa. Mada ima pregršt tema o kojima bi mogla da priča, Dubravka ne voli javno da se eksponira, stoga su intervjui s njom prava retkost.

Budući da se nedavno pojavila u ulozi člana žirija šou-programa "Tvoje lice zvuči poznato", pristala je da za portal "To sam ja" u vlasništvu "Lilly Drogerie" odgovori na par pitanja, a pošto se pored zavidne karijere može pohvaliti i besprekornim, negovanim izgledom, na početku razgovora osvrnula se na činjenicu da je osećaj za negu duše i tela nasledila od majke.

– Gledajući mamu kako se sprema za posao, naučila sam da je nega veoma važna za ženu i da se iz kuće ne izlazi bilo kako. Zbog sebe, naravno. I da nedostatak vremena nije izgovor za to – kazala je Dubravka koja je u decembru zagazila u šestu deceniju života. S godinama, kako tvrdi, nema problem i rado odgovara na pitanja o njima.

– Ne vidim ništa loše u tom pitanju. Postoje mnoga nepoželjnija, neumesnija i neprimerenija, a ovo, bar za mene, nije jedno od njih. Naprotiv, godine su moje, ja sam ih sticala, volim ih i zahvaljujući njima sada se osećam udobno i ležerno u svojoj koži. Zahvalna sam na svakoj.

Mijatovićeva spada u red retkih javnih ličnosti koje nemaju društvene mreže. Ne gleda televiziju i ne čita novine. Kako tvrdi, ne prijaju joj, već je troše na besmislen način. Dan voli da provede u kontaktu sa sobom, ljudima koje voli i poslom kojim se bavi. Ne veruje u popularnost i tvrdi da je s godinama dosta toga naučila o sebi.

IZGLEDA KAO ZMAJ – Kako je Dubravka Mijatović šarmantno ODUVALA “Plejboj”

– Pre svega, stekla sam sposobnost da prepoznam i osvestim trenutak, da živim sada i ovde. To je veoma rasterećujuće i donosi ogromnu radost – izjavila je ona, a potom za sam kraj otkrila da li je zadovoljna dostignućima koji krase njenu radnu biografiju i da li se danas nalazi baš tamo gde je kao student glume priželjkivala.

– Nikada nisam nešto nameravala, nisam imala plan i program, pa čak ni maštanja. Dopustila sam da dobijem ono što mi je namenjeno, da budem na tome zahvalna i da preskočim sve što nisam bila ja u tom trenutku. Ne verujem u planiranje. Što se uspeha tiče, moram da priznam da ne znam njegovo tačno značenje. Zapravo, činjenica je da svako u različitim periodima života uspehom smatra nešto drugo. Za mene je uspeh uglavnom bio da kroz sve te periode sačuvam sebe i ne zaboravim da se radujem životu. Ukoliko nemate sebe, podrška ne znači mnogo – kazala je Dubravka.