Celebrity News

Misterija koja opseda svet: Gde je nestala kraljica Elizabeta?

Misterija koja opseda svet: Gde je nestala kraljica Elizabeta?

Kraljica Elizabeta - Odsustvo koje je zabrinulo svet! 

Nekoliko meseci izvan vidokruga svetske javnosti bilo je dovoljno da se mnogi zabrinu za stanje vladarke britanske monarhije. Ali većina može da odahne nakon što je najavljeno da se od oktobra vraća na dužnosti u Bakingemskoj palati...

Kraljica Elizabeta odsustvo - Gde se krije vladarka Britanije? 

Poznavaoci prilika i protokola u britanskoj kraljevskoj porodici svesni su koliko je novonastala svakodnevica usled pandemije koronavirusa promenila obaveze i navike njenih članova, a svako je na svoj način morao da se toj promeni prilagodi. Međutim, dok gledamo šta po tom pitanju čine popularni Kejt i Vilijam i drugi visoki predstavnici loze, malo kome je poznato šta tačno radi kraljica Elizabeta Druga (94), ili makar, gde se krije od očiju javnosti.

Poslednji put pojavila se u javnosti pre ravno tri meseca, a ono što je još tada bilo poznato jeste odluka da do daljeg boravi u zamku Vindzor, gde nju i pet godina starijeg princa Filipa čuva vrlo redukovan broj podanika i gde su na najbolji mogući način zaštićeni od Covida-19.

PROČITAJTE: Otkriven razlog zašto Megan i Hari nisu poveli Arčija kod kraljice Elizabete

Tada je objavljeno i da kraljica ove godine neće uživati u svom tradicionalnom letnjem odmoru u Balmoralu, kao i da neće obavljati dužnosti u Bakingemskoj palati.

Ovo je ujedno i najduže odsustvo sa funkcije u kraljičinoj sedamdeset godina dugoj vladavini, a kada je ova pauza prvobitno najavljena, upravo je jesen, u koju smo nedavno ušli, navedena kao najraniji mogući period za nastavak njenog aktivnog učestvovanja u životu monarhije.

Dok se ne vrati na dužnost, kraljica čak i u vanrednim okolnostima poštuje obavezu koja nalaže da se jednom sedmično telefonski čuje s premijerom Velike Britanije, kao i da redovno prima državna dokumenta.

PROČITAJTE: Luksuzna vila na Beverli Hilsu: Spektakularan dom Megan Markl i princа Harija (foto)

 Bivši kuvar otkrio kako mu je kraljica ulepšala dan

Nedavno se, međutim, moglo čuti i da kraljica nije baš tako pritajena u Vindzoru. Britanski mediji preneli su da je poslednjih nekoliko sedmica provela na farmi Vud. Ovo mesto je inače omiljeno pribežište njenog supruga Filipa otkako je 2017. godine abdicirao s kraljevskih dužnosti. Daren Makgrejdi, bivši kraljičin kuvar, opisao je tim povodom atmosferu u ovom letovalištu.

Kraljica i vojvoda sada su na toj farmi. Obožavao sam da budem tamo, vrlo je malo i jednostavno mesto i svakodnevno sam imao komunikaciju s njima. Ništa mi nije moglo ulepšati dan kao kada kraljica nakon naporne nedelje ušeta u kuhinju i kaže mi: “Hvala ti” – ispričao je Daren.

PROČITAJTE: Kruna mu nije suđena: Princ Čarls 68 godina čeka na presto, pa doneo neočekivanu odluku

Kako je opisao, princ Filip obično boravi u jednoj skromnoj kolibi na tom posedu.

Pošto je sada zajedno sa kraljicom, smešteni su u dvorac na imanju Sandringam. Ipak, ni tamošnji boravak nije im prošao sasvim normalno u poređenju s ranijim odmorima. Budući da zbog predostrožnosti kraljica nije mogla da posećuje crkve, što inače voli da radi, nije mogla ni da prima uobičajen broj gostiju.

Naročit udarac za kraljicu bio je i gubitak omiljenih ljubimaca, kad je iznenadna bolest usmrtila više konja na njenoj farmi. Onima koji znaju koliko kraljica voli jahanje, jasno je koliko joj je to teško palo.

Nakon boravka u Sandringamu, predviđeno je da se vrate u Vindzor umesto u Bakingemsku palatu, zbog preventivnih mera.

U međuvremenu, stiglo je i novije obaveštenje iz zvaničnih izvora kraljevske porodice koje otkriva da će se kraljica vratiti na dužnosti već u oktobru. Biće to prvi put još od marta, a lista gostiju i saradnika koje će primati u rezidenciju biće strogo izabrana.

Komentari (0)

Loading