Celebrity News

Za one koji broje svaku kaloriju: Punjeni paradajz po receptu Mie Borisavljević pun proteina i savršen za ravan stomak

Recept Mie Borisavljević za niskokaloričan ručak

Za one koji broje svaku kaloriju: Punjeni paradajz po receptu Mie Borisavljević pun proteina i savršen za ravan stomak

Instagram

Ako ste odlučili da se ove godine otarasite svakog viška na stomaku i u potrazi ste za zdravim receptima, recept Mie Borisavljević za niskokaloričan ručak oduševiće vas i ukusom i brzinom pripreme.

Reč je o punjenom paradajzu koji se poklapa jajima, te ćete osim niskokaloričnog obroka kroz ovaj ručak uneti i veću količinu proteina.

Pročitajte: Postan, niskokaloričan i sprema se za 5 minuta - Isprobajte osvežavajuću poslasticu koju Bojana Stamenov jede, a i dalje gubi kilograme

Sastojci:

  • 6 velikih paradajza
  • 1,5 kašičica soli
  • 280g spanaća
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • jedan manji seckani crni luk
  • 200g pečuraka
  • 0,5 šolje prezle
  • 2 kašike parmezana
  • 1/4 kašičice bibera
  • 6 jaja

Praktična žena/Youtube printscreen

 

Priprema:

Odrežite poklopac sa vrha svakog paradajza. Izvadite unutrašnjost i pospite paradajz kašičicom soli i ostavite da stoji na papirnom ubrusu da bi se osušio. U međuvremenu operite spanać, procedite i stavite u veliki tiganj. Poklopite tiganj i kuvajte na srednjoj temperaturi dok lišće ne svene.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Podmažite tepsiju i ostavite sa strane. U tiganju zagrejte ulje dodajte crni luk i pečurke, te dinstajte dok pečurke ne omekšaju zatim umešajte spanać, prezle, sir, so i biber. Napunite paradajz sa smesom, malo više od pola i na svaki paradajz razlupajte jaje. Pecite paradajz oko 25 minuta.

 

Komentari (0)

Loading