Celebrity News

U domu Marka Bulata proslavlja se Mitrovdan: Pevač mesi slavski kolač

Slavski kolač Marka Bulata mesi se lako, a evo šta je tajni sastojak

U domu Marka Bulata proslavlja se Mitrovdan: Pevač mesi slavski kolač

PVJ/ATA Images

Mnoge porodice u Srbiji danas proslavljaju krsnu slavu, "Svetog Dimitrija", praznik u narodu poznatiji kao "Mitrovdan". Ovo je krsna slava i pevača Marka Bulata, koji je za svoje goste umesio slavski kolač.

Slavski kolač Marka Bulata mesi se po jednostavnom receptu, veče uoči slave, a evo šta je potrebno kako biste dobili mekan i ukusan kolač za slavu.

Pročitajte: Ni sarma, ni pasulj! Vesna Radusinović sprema potpuno drugačiju slavsku trpezu, zadala zadatak mnogim domaćicama (FOTO)

Sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 2 kašike vode
  • 500 g belog brašna tip 500
  • 2 kašičice soli
  • kašika šećera
  • 2 kašike ulja
  • 250 ml vode

Slavski kolač Marka Bulata

Priprema:

U posebnu činijicu razmutite 2 kašike vode i kvasac i ostavite sa strane. U veliku vanglu prosejte 500 grama brašna, a 4 kašike odvojite sa strane. U brašno dodajte 2 kašičice soli, kašiku šećera, 2 kašike ulja, rastopljen kvasac, oko 250 ml vode pa testo umesite glatko. Dodajte jednu po jednu od one četiri kašika brašna, pa premesite testo. Ostavite ga da narasta oko 45 minuta.

Testo potom premesite, pa podelite na tri dela, tako da jedan deo bude polovina testa, dok ćete drugu polovinu podeliti na dva dela.

Testo premesite u loptice i ostavite da odmori desetak minuta.

Shutterstock

 

Kalup za pečenje podmažite, pa u njega stavite najveću loptu, prekrijte folijom i ostavite da naraste. Od ostalih delova testa napravite slavske ukrase za kolač prema tradiciji koju gaji vaša porodica.

Kada ukrasite slavski kolačostavite ga poklopljenog da naraste još malo, premažite ga sa malo ulja pa ga pecite 20 minuta na 200 stepeni Celzijusovih.

Komentari (0)

Loading