Celebrity News

3 sekunde su ključne: Jelena Gavrilović ima recept za savršen italijanski tiramisu

Tiramisu po receptu Jelene Gavrilović

3 sekunde su ključne: Jelena Gavrilović ima recept za savršen italijanski tiramisu

Ata Images

Tiramisu je jedna od omiljenih italijanskih poslastica, u kojoj posebno uživaju ljubitelji kafe. U moru varijacija na temu, tiramisu po receptu Jelene Gavrilović najviše podseća na pravi italijanski dezert, a tajna je u pravilu tri sekunde.

Naime, Jelena tvrdi da su tri sekunde idealno vreme koje treba utrošiti za umakanje piškota u kafu kako bi bile savršeno natopljene i ne bi se raspale.

Pročitajte: Stan u Beogradu na vodi zamenila luksuznom vilom na Senjaku - Zavirite u raj u koji se Jelena Gavrilović preselila sa verenikom (FOTO)

Sastojci:

- 300 g piškota
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 500 g maskarponea
- 300 ml kafe, najbolje da bude espreso
- nezaslađeni kakao-prah
- 2 kašike ruma 

Instagram

 

Tiramisu po receptu Jelene Gacrilović - Priprema:

Za početak napravite kafu. U nju dodajte rum. Potom odvojite belanca i žumanca. Belanca umutite u čvrst sneg. Znaćete da su gotova kada okrenete posudu naopačke, a ona ne mrdnu.

U drugoj posudi ulupajte žumanca sa šećerom dok ne pobele i sav se šećer ne istopi, otprilike tri do pet minuta. Zatim izvadite maskarpone i umešajte ga sa žumancima. Potom lagano dodajte belanca i mešajte, malo pomalo, da se sve lepo sjedini u kremastu smesu.

Kada je krem gotov, počnite da ređate kolač. Piškote umočite u kafu na najduže tri sekunde, pa ih slažite. Preko njih stavite krem, pa onda još jedan red natopljenih piškota, pa opet krem.

U zavisnosti od posude možete naređati dva ili više redova. Po vrhu pospite kakao kroz cediljku da se svuda ravnomerno rasporedi. Kolač stavite u frižider. Trebalo bi da stoji bar tri sata, po mogućstvu preko noći.

Komentari (0)

Loading