Celebrity News

Preminuo reditelj Dragoslav Lazić, ćerka Anita slomljena: Do poslednjeg daha bio je zaigrani dečak

Preminuo Dragoslav Lazić

Preminuo reditelj Dragoslav Lazić, ćerka Anita slomljena: Do poslednjeg daha bio je zaigrani dečak

Antonio Ahel/ATAImages

Preminuo reditelj Dragoslav Lazić u 87. godini života. Reditelj, koji je iza sebe ostavio brojna ostvarenja, bio je u braku sa glumicom Snežanom Savić, sa kojom je dobio ćerku Anitu.

Nakon razvoda, uplovio je u romansu sa 32 mlađom glumicom, Draganom Turkalj, sa kojom je u 76. godini života dobio blizance.

Pročitajte: Dragoslav Lazić bio je najveća ljubav Snežane Savić, a malo ko zna da je glumica pre njega bila u braku sa ovim muškarcem

Reditelj je prošle godine otkrio i da se bori sa Parkinsonovom bolešću.

„Slabije čujem i vidim, ali i slabije hodam. Imam Parkisonovu bolest, odnosno bolest koja se ne leči, ali je bitno da se uspori. Ipak i pored toga, ne odustajem od posla“, otkrio je pre godinu dana Lazić na Festivalu scenarija u Vrnačkoj Banji, prenosi „Kurir“.

ATA Images

 

 

Neke od najznačajnijih serija koje je Lazić režirao jesu „Muzikanti“, „Ljubav na seoski način“, „Doktorka na selu“, „Seljaci“, „Zvezdara“ i druge.

Povodom njegove smrti oglasila se i ćerka Anita

- U velikom bolu, obaveštavamo vas da nas je sinoć, posle duge i teške bolesti napustio naš tata, Dragoslav Lazić, reditelj, scenarista i producent, jedan od najplodnijih srpskih tv autora koji je iza sebe ostavio desetine hiljada sati snimljenog igranog programa, 10 filmova, brojne legendarne tv serije (Muzikanti, Građani sela Luga, Parničari, Ljubav na seoski način…) više desetina tv drama i dokumentaraca. Dobitnik je više medjunarodnih priznanja za režiju i jedan od pokretača Dana komedije u rodnoj Jagodini.

Čitav njegov život bio je stvaranje i do poslednjeg daha bio je zaigrani dečak zadivljen nad čudima “običnog”, “malog” čoveka o kome je pisao i za koga je stvarao.

Voleo je život i išao mu je u susret hrabro i uvek sa blagim osmehom, iza kog se krio ozbiljan humorista, velike osetljivosti i tananosti.

Iza sebe je ostavio petoro dece i suprugu Draganu.

Zauvek će nam nedostajati. 💔💔💔💔💔💔

Vreme i mesto sahrane biće objavljeno naknadno - napisala je ona.

Komentari (0)

Loading