Bečke šnicle po receptu Biljane Jevtić, gotove za tili čas a preukusne, spremaćete ih svaki dan: Aca Ilić ih obožava
Recept Biljane Jevtić oduševio instagramere
Recept Biljane Jevtić za bečke šnicle verovatno je nasleđen od mame ili bake, ili pak starije sestre ili tetke.
Pevačica ne krije da je u mladosti živela skromno, u maloj kući sa velikim brojem ukućana, te da je jednako kao i svi drugi u domu ona imala svoja zaduženja.
Pročitajte: Slike rodne kuće Bilje Jevtić prvi put pred očima javnosti - Štokovi od vrata se odvalili, linoleum na podu, a tek „smederevac” da vidite
Budući da se svako morao latiti posla, tako je i ona pre ili posle škole pomagala u kuhinji, gde je naučila sve što danas zna.
Suprug Aca Ilić i naslednik Ivan obožavaju specijalitete estradne umetnice, o čemu najbolje svedoče prazni tanjiri posle ručka.
Za poslednji radni dan u nedelji ona je odlučila da spremi bečke šnicle, što je njen mezimac zabeležio telefonom, pa podelio sa pratiocima na Instagramu.
Bilja se u videu odmah pohvalila u kakvom je poslu, a potom zapevala.
Pročitajte: Bolje bolan kraj, nego bol bez kraja - Biljana Jevtić o razvodu - i živiš sa nekim tolike godine, sjedinite se, steknete zajedno
Ukoliko želite da osetite ukus koji se trenutno prožima domom estradnog para, pratite instrukcije ispod.
Recept Biljane Jevtić je prste da poližete.
Sastojci:
800 g svinjskog buta
200 g prezli
4 jaja
vegeta
so/biber
ulje
Priprema:
Korak 1:
Priprema aparature:
– nož
– daska za sečenje
– čekić za meso
– žica za mućenje
– činija
– viljuška
– tiganj
– tanjir
– tacna (ili dve posude)
– ubrus (ili salveta)
Korak 2:
Svinjski but iseći na lepe šnicle. Ako je meso deblje sečeno, istucati ga čekićem.
Zatim začiniti meso solju, biberom i vegetom. Razbiti jaja u činiju i umutiti ih žicom za mućenje. Zatim začiniti umućena jaja solju, biberom i vegetom (ne treba preterati pošto je i meso začinjeno) i još malo umutiti.
Korak 3:
Korak 4:
U tiganj dodati ulje i zagrejati ga na umerenoj temperaturi. Kada je ulje zagrejano, spustiti pohovane šnicle u njega i peći ih po 3 minuta sa obe strane. Na tanjir stavite ubrus (ili salvetu), da upije višak ulja. Kada su šnicle ispečene, izvaditi ih na tanjir sa ubrusom. Možete ih poslužiti sa pireom.
Prijatno!
Komentari (0)