Celebrity News

Mima Karadžić ne zaboravlja dragog prijatelja i venčanog kuma: Žarkova ćerka Jana i ja sinoć u Nišu...

Mima Karadžić u društvu ćerke Žarka Lauševića

Mima Karadžić ne zaboravlja dragog prijatelja i venčanog kuma: Žarkova ćerka Jana i ja sinoć u Nišu...

Ata Images

Mima Karadžić i Žarko Laušević godinama, pa i decenijama, delili su istu glumačku sudbinu.

Foto: Dalibor Danilović

 

Ipak, malo je poznato da su se njih dvojica upoznali još pre nego što su upisali fakultet. Zajedno su išli na dramske sekcije, pa i radili prve amaterske predstave.

Pročitajte: Laušević je OVOM glumcu bio kum na venčanju: Njegove oproštajne reči seku srce kao mačem (FOTO)

Prijateljstvo, koje su započeli davnih dana u Crnoj Gori, nastavili su da neguju i po dolasku u Beograd, iako su obojica imali „pune ruke posla”. Zbog profesionalnih obaveza možda nisu stizali da se viđaju koliko su želeli, ali su uvek bili tu jedan za drugog.

Malo je poznato da je, kada je Mima Karadžić 1992. godine stupio u brak sa Sunčicom Đurić, kum na venčanju bio upravo Žarko Laušević.

Ata Images

 

Nesreća koja je početkom 90-ih zadesila legendarnog glumca, odvela ga je prvo u zatvor, a zatim i put Amerike, gde je duži niz godina živeo povučeno. Nije se bavio glumom, ali kolege ga nisu zaboravile.

Jedan od onih koji ga je posećivao u Njujorku bio je upravo Mima Karadžić.

Na otvaranju Filmskih susreta u Nišu, udovica Žarka Lauševića, Anita, primila je nagradu za izuzetan doprinos umetnosti glume „Pavle Vuisić”, koja je posthumno dodeljena njenom suprugu.

Milan Đurđević

 

Uz nju je bila i njihova ćerka Jana, ali i dugogodišnji porodični prijatelj Mima Karadžić.

„Žarko i Jana Lušević sa mnom u Njujorku pre 20 godina, i Jana i ja sinoć u Nišu”, napisao je glumac na svom Instagram profilu, uz fotografije sa ćerkom svog dragog prijatelja.

 

 

Inače, mediji su ranije preneli da Jana Laušević živi u Americi gde je završila fakultet i posvetila se karijeri u oblasti medija i marketinga.

Komentari (0)

Loading