Celebrity News

Specijalitet Vesne Radusinović namenjen je onima koji strogo vode računa o kalorijama: Glavni začin je u Marićevim rukama

Recept Vesne Radusinović za gambore je prste da poližete

Specijalitet Vesne Radusinović namenjen je onima koji strogo vode računa o kalorijama: Glavni začin je u Marićevim rukama

Stevan Pešić

Morski recept Vesne Radusinović lako se sprema.

Književnica, čiji manir pisanja dame, prevashodno, ali i džentlemni obožavaju, kuva s puno ljubavi, kao što i piše.

Pročitajte: Sve je činila da joj se OVAJ SAN ostvari! Od Vesne Radusinović nema srećnije žene, Marić je grli i ljubi

Jedinstvenim načinom kreiranja zapleta i raspleta raspolaže supruga Milomira Marića.

Sa zanimljivim pogledom na ljude i život kreira likove koji je nikada nisu izneverili, čemu svedoče brojni bestseleri potpisani njenim imenom, među kojima je i najnoviji roman "Preživeti smrt".

Jednako stamena i samouverena Vesna je i u kuhinji, u koju navraća po osećaju i samo iz ljubavi.

 

 

Nije tajna da ima pomoć u kući, tačnije ženu koja za nju i Milomira sprema stan i kuva, ipak povremeno obožava da se dohvati kutlače i za voljene pripremi omiljene specijalitete.

Fotografijom koju je objavila iz stana u Budvi, a na kojoj su gambori u paradajz-sosu, književnica, bivša novinarka i urednica, pohvalila se i jutros.

Pročitajte: Marić zanemeo! Bivši muž Vesne Radusinović povukao potez koji menja sve (FOTO)

Recept Vesne Radusinović za one sa istančanim ukusom je u produžetku.

Sastojci:

- 500 g gambora srednje veličine

- 3 čena belog luka

- maslinovo ulje za kuvanje

- belo vino (proseko), može i konjak

- muškatni orah

- biber

- himalajska so

- pelato ili 3 sveža paradajza izmiksana u blenderu

 

 

Dodatak po želji:

- taljatele ili brusketi

Priprema: 

Očistiti gambore, pa ih malo staviti na gril. U međuvremenu oljuštiti beli luk, iseckati ga i dodati na maslinovo ulje zagrejano na 150 stepeni.

Kada ulje pokupi miris, luk baciti, ne mora sav, i dodati gambore koji su slani sami po sebi, stoga mora da se vodi računa koliko se soli dodaje na kraju.

Sve preliti pelato-paradajzom iz konzerve ili od tri sveža paradajza napraviti pastu u blenderu.

Začiniti biberom, muškarnim orahom, po želji može crvena paprika. Na samom kraju dodaju se vino i peršunov list.  

Sve je gotovo za manje od 15 minuta.

Instagram

 

Mada Vesna voli da je sama u kuhinji, da joj niko ne smeta, ne krije da joj Marić često pomaže. U ovom slučaju on je uglavnom zadužen za grilovanje gambora, dok je za ostatak specijaliteta zaslužna ona.

Popularna književnica više od mesec dana uživa u Crnoj Gori, gde joj konstantno pristižu pohvale koje se tiču nove knjige.

"Preživeti smrt" verovatno će dočekati i svoje treće izdanje, što nije za čuđenje kada je Vesna u pitanju. Ono što je važno naglasiti je da se sve događa mesecima pre same promocije romana.

 

Komentari (0)

Loading