
Aleksandra Prijović prevarena: Na priznanje čekala godinama
02/04/2025
3 min
Aleksandra Prijović prevarena, stiglo priznanje
Autor: Andrea Netović | 12/08/2024
Recept Vesne Radusinović za gambore je prste da poližete
Stevan Pešić
Morski recept Vesne Radusinović lako se sprema.
Književnica, čiji manir pisanja dame, prevashodno, ali i džentlemni obožavaju, kuva s puno ljubavi, kao što i piše.
Jedinstvenim načinom kreiranja zapleta i raspleta raspolaže supruga Milomira Marića.
Sa zanimljivim pogledom na ljude i život kreira likove koji je nikada nisu izneverili, čemu svedoče brojni bestseleri potpisani njenim imenom, među kojima je i najnoviji roman "Preživeti smrt".
Jednako stamena i samouverena Vesna je i u kuhinji, u koju navraća po osećaju i samo iz ljubavi.
Nije tajna da ima pomoć u kući, tačnije ženu koja za nju i Milomira sprema stan i kuva, ipak povremeno obožava da se dohvati kutlače i za voljene pripremi omiljene specijalitete.
Fotografijom koju je objavila iz stana u Budvi, a na kojoj su gambori u paradajz-sosu, književnica, bivša novinarka i urednica, pohvalila se i jutros.
Recept Vesne Radusinović za one sa istančanim ukusom je u produžetku.
Sastojci:
- 500 g gambora srednje veličine
- 3 čena belog luka
- maslinovo ulje za kuvanje
- belo vino (proseko), može i konjak
- muškatni orah
- biber
- himalajska so
- pelato ili 3 sveža paradajza izmiksana u blenderu
Dodatak po želji:
- taljatele ili brusketi
Priprema:
Očistiti gambore, pa ih malo staviti na gril. U međuvremenu oljuštiti beli luk, iseckati ga i dodati na maslinovo ulje zagrejano na 150 stepeni.
Kada ulje pokupi miris, luk baciti, ne mora sav, i dodati gambore koji su slani sami po sebi, stoga mora da se vodi računa koliko se soli dodaje na kraju.
Sve preliti pelato-paradajzom iz konzerve ili od tri sveža paradajza napraviti pastu u blenderu.
Začiniti biberom, muškarnim orahom, po želji može crvena paprika. Na samom kraju dodaju se vino i peršunov list.
Sve je gotovo za manje od 15 minuta.
Instagram
Mada Vesna voli da je sama u kuhinji, da joj niko ne smeta, ne krije da joj Marić često pomaže. U ovom slučaju on je uglavnom zadužen za grilovanje gambora, dok je za ostatak specijaliteta zaslužna ona.
Popularna književnica više od mesec dana uživa u Crnoj Gori, gde joj konstantno pristižu pohvale koje se tiču nove knjige.
"Preživeti smrt" verovatno će dočekati i svoje treće izdanje, što nije za čuđenje kada je Vesna u pitanju. Ono što je važno naglasiti je da se sve događa mesecima pre same promocije romana.
Aleksandra Prijović prevarena: Na priznanje čekala godinama
02/04/2025
3 min
Aleksandra Prijović prevarena, stiglo priznanje
Supruga Sergeja Ćetkovića okupila pola estrade: Rodjendansko slavlje trajalo do zore
02/04/2025
1h
Rođendan Kristine Ćetković okupio pola estrade
Želeli su da me iskoriste: Anastasiju Ražnatović izdali najbliži
02/04/2025
3h
Ispovest Anastasije Ražnatović emotivnija nego ikad
Najobrazovanija pevačica regiona: Nećete verovati koje je sve škole završila Neda Ukraden
02/04/2025
3h
Školovanje Nede Ukraden trajalo je dugo, ali je itekako vredelo.
Supruga Sergeja Ćetkovića okupila pola estrade: Rodjendansko slavlje trajalo do zore
02/04/2025
1h
Rođendan Kristine Ćetković okupio pola estrade
Želeli su da me iskoriste: Anastasiju Ražnatović izdali najbliži
02/04/2025
3h
Ispovest Anastasije Ražnatović emotivnija nego ikad
Omiljeni doručak Kristine Radenković: Spreman za 5 minuta, a kalorije topi kao od šale
02/04/2025
2h
Doručak Kristine Radenković savršen za poneti
Najobrazovanija pevačica regiona: Nećete verovati koje je sve škole završila Neda Ukraden
02/04/2025
3h
Školovanje Nede Ukraden trajalo je dugo, ali je itekako vredelo.
Organsko povrće, kokoške, a tek da joj vidite cveće: Prava seoska idila Seke Aleksić
01/04/2025
15h
Kuća i dvorište Seke Aleksić izgledaju kao mali raj.
Komentari (0)