Celebrity News

Pamtimo je po britkom umu, knjigama i šeširima: Četiri godine od smrti Isidore Bjelice, ćerka Vila...

Isidora Bjelica je preminula pre četiri godine

Pamtimo je po britkom umu, knjigama i šeširima: Četiri godine od smrti Isidore Bjelice, ćerka Vila...

Luka Šarac

Isidora Bjelica, jedna od najobrazovanijih žena na ovim prostorima i najplodonosnijih autora, preminula je pre četiri godine posle duge i teške borbe sa karcinomom.

Dalibor Danilović

 

Iza sebe je ostavila supruga Nebojšu Pajkića, sina Lava i ćerku Vilu, ali i brojne poštovaoce njenog nesvakidašnjeg lika i dela.

Pročitajte: Isidora bi PLAKALA OD SREĆE - Lav Pajkić i lepa doktorka u nedelju prave svadbu, ali to nije najlepša vest! Čestitamo!

Književnica je godinama vodila rat sa karcinomom koji je, uprkos tome što je pokazala veliku hrabrost i istrajnost, na kraju izgubila.

- Iskustvo mame je iskustvo učenja ljubavi, a na ovom svetu smo upravo zbog toga - rekla je Isidora Bjelica u poslednjem intervjuu za HELLO!, svega nekoliko meseci pre nego što nas je zauvek napustila. U tom trenutku niko nije slutio da je to njen nezvanični oproštaj od javnog života, u kome je ostavila snažan pečat.

- Na pomen njenog imena ljudi imaju brojne asocijacije: neki pomisle na književnost, drugi na ljubav, treći na šešire. Kod mene se javi samo jedna reč – majka - rekao je jednom prilikom Lav Pajkić.

Mirko Tabašević

 

Sin prerano preminule književnice otkrio je da je u njihovom domu sve kako je ona ostavila.

- U stanu i dalje sve podseća na nju. Živimo okruženi suvenirima koje je donosila sa putovanja, knjigama i šeširima. Često neko od nas prsne po kući nekoliko kapi njenog omiljenog parfema.

Povodom četiri godine od odlaska Isidore Bjelice, njena ćerka Vila oglasila se na društvenim mrežama gde je objavila zajedničku fotografiju iz srećnih dana.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @vilapajkic

"Najbolja od nas,"  kratko je poručila.

Komentari (0)

Loading