Celebrity News

Povreda je bila jača: Angelina Topić neće nastupiti u finalu Olimpijskih igara

Angelina Topić završila učešće na Olimpijskim igrama u Parizu

Povreda je bila jača: Angelina Topić neće nastupiti u finalu Olimpijskih igara

Victor Joly AFP/Profimedia

Angelina Topić, najbolja srpska skakačica uvis, neće nastupiti na finalnom takmičenju na Olimpijskim igrama u Parizu.

Photo by Mattia Ozbot/Getty Images for European Athletics

 

Vest je na društvenoj mreži X objavio predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

„Nažalost, Angelina Topić neće moći da nastupi u finalu Olimpijskih igara u Parizu. Tokom zagrevanja došlo je do ozbiljnije povrede desne noge, tačnije naprsnuća fibule u predelu skočnog zgloba. Kakva devojka, sa takvom povredom da izbori finale je za rubriku ‘Verovali ili ne’! Ona je za nas uzela medalju i pokazala svima kako se brane boje svoje zemlje. Idemo Angelina, tvoja karijera je tek počela, svi znamo da ćeš posle ovoga biti još bolja i jača.”

Pročitajte: Gledali ste je na televiziji, a niste znali čija je žena! Ova poznata dama je supruga Dragutina Topića i Angelinina majka (FOTO)

Angelina Topić, ćerka legendarnog Dragutina Topića, iako je u Francusku otišla apsolutno spremna za takmičenje, doživela je neverovatan peh.

Naime, ona je na zagrevanju iskrenula skočni zglob, ali je i pored povrede, pokazala nadljudsku snagu i nastavila takmičenje. Iako je ostvarila visinu potrebnu za plasman u finale, koje će se održati u nedelju, Angelina Topić se ipak neće takmičiti.

Andreas SOLARO AFP/Profimedia

 

Mlada Beograđanka, koja drži nacionalni rekord Srbije sa 198 centimetara, nakon završetka takmičenja objasnila je šta se dogodilo.

„Kada sam se zagrevala, probala sam da skočim, zbunila sam se u zaletu, nezgodno sam stala na sunđer, desno stopalo je otišlo u stranu i čula sam nešto kako puca. U trenutku nisam ništa osetila, ali kada sam sišla sa sunđera, shvatila sam da ne mogu da hodam. Trčali smo kod doktora da stavimo zavoj i uzela sam lekove za bolove.”

 

 

Komentari (0)

Loading