Celebrity News

Veliku žrtvu podnela da bi oko vrata nosila zlato! Ko je olimpijska šampionka Zorana Arunović?

Zorana Arunović sa partnerom Damirom donela je Srbiji prvo olimpijsko zlato

Veliku žrtvu podnela da bi oko vrata nosila zlato! Ko je olimpijska šampionka Zorana Arunović?

Dušan Milenković/ATAImages

Prvu zlatnu medalju na Olimpijadi u Parizu Srbiji su doneli Zoran Arunović i Damir Mikec.

Ovaj sjajni sportski par osvojio je zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj na 10 m, pobedivši u finalu par iz Turske, i Srbiju učinili beskrajno ponosnom.

Pročitajte: Neću spomenuti da smo bili ljubavnici! Posle toliko godina Novak otvorio karte - Jelena ovo nije očekivala da će uraditi (FOTO)

Zorana Arunović do sada je osvojila brojne nagrade, a olimpijsko zlato u Parizu kruna je njene dosadašnje karijere.

Zorana se streljaštvom bavi od 2001. godine. Počela je u klubu „Policajac” da bi ubrzo prešla u „Crvenu zvezdu”. Za streljaštvo se zainteresovala posmatrajući stariju sestru kako trenira.

Svetska prvakinja u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara postala je 2010. i primila nagradu za sportistkinju godine u Srbiji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELEY (@eley_ltd)

 

Da bi oko vrata nosila brojne medalje, Zorana Arunović morala je mnogo da se žrtvuje, što je u jednom intervjuu svojevremeno i otkrila:

— Propustila sam sve 18. rođendane, četiri ekskurzije u srednjoj školi, ali, koliko mi je, s jedne strane, bilo krivo jer propuštam baš taj socijalni momenat, toliko sam, s druge strane, bila okej sa tim. Zašto? Zato što radim nešto što stvarno volim i što sam u nekom trenutku percipirala kao svoj poziv. To je moja budućnost. Ja tu želim da budem najbolja — otkrila je Zorana u podkastu „Miljanov korner”.

Komentari (0)

Loading