Celebrity News

Unuk Emira Kusturice priznao: Krijem prezime, oprezan sam (FOTO)

Unuk Emira Kusturice izneo probleme sa kojima se susreće

Unuk Emira Kusturice priznao: Krijem prezime, oprezan sam (FOTO)

Francois Durand/Getty Images

Ako se u obzir uzme to da se gotovo svi članovi porodice Emira Kusturice bave nekom vrstom umetnosti, nikoga nije začudilo što je unuk reditelja odlučio da na taj način zarađuje za život.

Za razliku od dede reditelja, unuk Emira Kusturice krenuo je u svet fotografije.

Pročitajte: Rekao sam da je ostavljam, otišla je u suzama - Rastanak presudio ljubavi Emira Kusturice

Nisu ga privukle ni producentske sposobnosti baka Maje, ni tetka Dunjine sklonosti ka drami, ni očeva ljubav prema glumi i muzici, sve to ostavio je po strani da bi još kao mali počeo da dobija nagrade za svoje zalaganje.

Ata Images/Antonio Ahel

 

Prvi fotoaparat poklonio mu je, ko drugi, do deda Emir. Tada se još uvek zanimao samo za vaterpolo, međutim, okolnosti su se promenile nakon jednog letovanja.

- Fotografija i ja smo se upoznali kada smo deda i ja išli na more i kada mi je on pokazivao prve kadrove. 

- Očekivano od dede da fotka magarca, meni je bio zadatak da napravim kompoziciju magarca i tada se rodila ljubav prema fotografiji i prema filmu. Deda me je svemu tome naučio i sve mi je pokazao - rekao je Janko Kusturica pa objasnio koliko mu je slavno prezime donelo, a koliko odnelo u životu.

- Biti unuk Emira Kusturice je veoma zahvalno, ali na primer u nekom pravom životu, u socijalnom životu, je veoma zeznuto. Treba da ćutiš često - ispričao je Janko na Sputniku pa objasnio.

Antony Jones/Getty Images

 

- Zovem se Janko, ne kažeš prezime... Često paziš s kim komuniciraš, ali i ako paziš nekako u svemu tome pronalaziš neku veoma lepu stvar, a to je da možeš da nađeš dosta ljudi koji poštuju dedu, dedin rad, i istovremeno će poštovati mene kao ličnost.

- Okej, ti si Janko, jesi Kusturica, ali ja ću da te zovem Janko zato što si za sebe takav - ispričao je.

Pročitajte: LOŠE VESTI o zdravlju Emira Kusturice - Lekari čine sve što je u njihovoj moći, molitve su dobrodošle (FOTO)

Očigledno je da se talentovani momak konstantno bori da izađe iz dedine senke, a ako je suditi po mišljenju stručnih lica za sada mu na tom polju odlično ide.

Sputnik screenshoot

 

Održao je par izložbi i sve do jedne bile su uspešne.

Janko ne krije da čak i danas dedina podrška ne izostaje. On je njegov najverniji fan.

Komentari (0)

Loading