Celebrity News

Dom Tanje Bošković u centru prestonice pred očima javnosti! Jedna slika na zidu vredi joj više od celog stana, a evo kako izgleda kuhinja

Dom Tanje Bošković nekretnina je prepuna uspomena

Dom Tanje Bošković u centru prestonice pred očima javnosti! Jedna slika na zidu vredi joj više od celog stana, a evo kako izgleda kuhinja

Marko Vulević

Dom Tanje Bošković prostrana je nekretnina u centru Beograda.

Nakon što se vratila iz Amerike, gde je izvesno vreme živela u vanbračnoj zajednici sa poznatim rediteljem i scenaristom Dejanom Karaklajićem i decom Lanom i Đorđem, glumica se smestila u raskošni salonac, koji u letnjem periodu rado menja za vikendicu na moru.

Pročitajte: Kad ti tašta kaže ovako nešto! Kakvi su u četiri zida odnosi Tanje Bošković i supruga njene ćerke Lane

Proleće i leto rezervisani su za Crnogorsko primorje, međutim, tokom jeseni i zime, kada košava struji prestoničkim ulicama, umetnica voli da je u svom toplom stanu, smeštenom na petom spratu predratne zgrade.

Printscreen Rts

 

Tu ona, kako je istakla u emisiji "TV lica kao sav normalan svet" Tanje Peternek, tada dosta čita, povremeno ume nešto i da napiše, obnavlja tekst za predstave ili pak čuva unuke, a omiljeno joj je da sprema zimnicu, ajvar, turšiju ili pak slatko od raznog voća, najpre od belih trešanja, po čemu je postala i čuvena u svom društvu.

Printscreen Rts

 

Printscreen Rts

 

Dom Tanje Bošković ima posebnu sentimentalnu vrednost za glumicu.

U njemu je odgajila naslednike, odškolovala ih, sa njima proslavila veridbe i venčanja, rođenje unuka, nagrade i priznanja, stoga ga se teško odriče. 

Printscreen Rts

 

Iako bi bilo potpuno legitimno da ona proda nekretninu, koja je nakon udaje ćerke i odlaska sina i snaje u Ameriku za nju postala dosta velika i teška za održavanje, glumica odbija to da učini.

Brojne uspomene tu leže i ona ih se teško odriče.

Printscreen Rts

 

Svaki pedalj Tanjinog kutka nosi neko prisećanje, neku anegdotu, svaki deo nameštaja, iako je već do sada on nekoliko puta restauiran, podseća na sedeljke i zdravice, svaka slika i fotografija na zidu budi najdivnije emocije.

Jedan crtež, uramljen i postavljen u centralnom delu njenog dnevnog boravka, posebno je drag glumici.

Dobila ga je od sina svoje koleginice i prijateljice Danice Maksimović, kada je još bio dečak. Naime, Miloš Lolić, danas vrlo uspešni reditelj, poklonio je Tanji crtež kojim ju je zaprosio.

Printscreen Rts

 

To je bio jedini put da je dramska umetnica bila zaprošena te s ponosom ta uspomena stoji na njenom zidu.

Dom Tanje Bošković dekorisan je stilskim nameštajem, sve počev od lustera, lampi, komoda i fotelja sve je dosta staro i nosi neku priču.

Printscreen Rts

 

 

Kuhinja, s druge strane, u kojoj ona provodi možda čak i najviše vremena, nešto je modernija. 

Pročitajte: Četiri decenije stara fotografija Tanje Bošković izazvala pometnju: Jedan detalj ne prestaje da se komentariše!

U delu za biblioteku iliti radnu sobu smeštena je šivaća mašina na kojoj glumica i dan-danas obožava da pravi kreacije.

Printscreen Rts

 

U stanu su pretežno zastupeljne bela i braon boja, dok svako ko je imao priliku da poseti Tanju, tvrdi da u njenom domu vlada isključivo pozitivna energija i čuje se pesma.

Printscreen Rts