Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte: Slatka je a pravi se od povrća (FOTO)
Recept Seke Aleksić za vaskršnji slatki sto odličan je za domaćice početnice
Recept Seke Aleksić za uskršnju tortu zgodan je za početnike
Estradna umetnica ne krije da obožava verske praznike, a u pravoslavnom duhu ona i njen suprug Veljko Piljikić vaspitavaju i svoje naslednike Jakova i mlađeg Jovana.
Pročitajte: Da li je moguće da je toliko starija? Ovo je razlika u godinama između Seke i Veljka
I pre nego što je postala majka Seka je uživala u pripremi praznične trpeze, dok sada naravno sa daleko većim poletom svemu pristupa.
Za početak, a nekoliko dana ranije ona angažuje dekoratere specijalizovane baš za tu vrstu dekoracija, a s obzirom na to da im je saradnja sa folk zvezdom dugogodišnja unapred znaju šta bi je opradovalo, te pripreme koncept i pre nego što joj zakucaju na vrata vile u Staroj Pazovi.
Svake godine i Seka ima neku svoju viziju, a spoj te dve ideje uvek doprinosi bajkovitom domu u koji bi svako poželeo da svrati na dan Uskrsa.
Tu su šarena jaja, zeke u maloj i prirodnoj veličini, slama i brojni drugi detalji koji očaravaju pri prvom pogledu na trpezarijski deo i dnevni boravak.
Najviše u prazničnoj dekoraciji uživaju naslednici folk dive zbog kojih ona priprema i raznovrsnu trpezu.
Budući da pred Uskrs Seka, Veljko i deca poste u skladu sa tim priprema se deo slatkiša i slaniša.
Nešto je posno, ponešto mrsno, nešto pevačica poručuje, dok veći deo priprema sama.
Na njenu tortu od šargarepe već su sve njene zvanice i ukućani navikli, a sve zato što je ukusna, istovremeno lagana za pripremu.
Pročitajte: Dragana i Seka godinama nisu govorile zbog Tonija - Evo šta je uradio, ali Gaga je na to zažmurila (FOTO)
Recept Seke Aleksić za šargarepa tortu
Sastojci za koru:
- 4 jaja
- 250 g šećera
- 180 g rastopljenog maslaca
- 60 ml ulja
- 2 kašičice arome vanile
- 300 g brašna
- 400 g očišćene šargarepe
- 1 prašak za pecivo
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kašičice soli.
Sastojci za fil:
- 400 ml krem sira
- 200 ml slatke pavlake
- 180 ml kisele pavlake
- 120 gr šećera u prahu.
Priprema:
– Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, maslac, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste sastojke, brašno, prašak za pecivo, cimet, so. Na kraju se dodaju rendane šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Potrebno mi je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje. Zatim za fil umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađenu koru.
- Služiti hladno, još je lepša kad odstoji dan, dva – poručila je Seka, te opisala kako izgleda Vaskrs u njenom domu.
– Navikli smo da praktikujemo naše rituale i zaista uživamo u prazničnim danima. Na Veliki petak farbaju se jaja u kući. Svaki put povećavam broj. Svake godine mi dođu dečaci i devojčice iz komšiluka. Pošto stalno zovu drugare iz drugih ulica, svake godine se povećava broj za deset jaja. Oni zvone i zvone, a ja im prethodno pripremim poklone i čokoladice, tako da znaju šta ih očekuje, pa uvek dođu sa kesama – rekla je ranije pevačica.
Komentari (0)