Celebrity News

Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte: Slatka je a pravi se od povrća (FOTO)

Recept Seke Aleksić za vaskršnji slatki sto odličan je za domaćice početnice

Vaskrs u domu Seke Aleksić ne može da prođe bez ove torte: Slatka je a pravi se od povrća (FOTO)

ata images/zen

Recept Seke Aleksić za uskršnju tortu zgodan je za početnike

Estradna umetnica ne krije da obožava verske praznike, a u pravoslavnom duhu ona i njen suprug Veljko Piljikić vaspitavaju i svoje naslednike Jakova i mlađeg Jovana.

Pročitajte: Da li je moguće da je toliko starija? Ovo je razlika u godinama između Seke i Veljka

I pre nego što je postala majka Seka je uživala u pripremi praznične trpeze, dok sada naravno sa daleko većim poletom svemu pristupa.

Instagram screenshot

 

Za početak, a nekoliko dana ranije ona angažuje dekoratere specijalizovane baš za tu vrstu dekoracija, a s obzirom na to da im je saradnja sa folk zvezdom dugogodišnja unapred znaju šta bi je opradovalo, te pripreme koncept i pre nego što joj zakucaju na vrata vile u Staroj Pazovi.

Svake godine i Seka ima neku svoju viziju, a spoj te dve ideje uvek doprinosi bajkovitom domu u koji bi svako poželeo da svrati na dan Uskrsa. 
 

Tu su šarena jaja, zeke u maloj i prirodnoj veličini, slama i brojni drugi detalji koji očaravaju pri prvom pogledu na trpezarijski deo i dnevni boravak.

Najviše u prazničnoj dekoraciji uživaju naslednici folk dive zbog kojih ona priprema i raznovrsnu trpezu.

Budući da pred Uskrs Seka, Veljko i deca poste u skladu sa tim priprema se deo slatkiša i slaniša.

Pexels

 

 

Nešto je posno, ponešto mrsno, nešto pevačica poručuje, dok veći deo priprema sama.

Na njenu tortu od šargarepe već su sve njene zvanice i ukućani navikli, a sve zato što je ukusna, istovremeno lagana za pripremu.

Pročitajte: Dragana i Seka godinama nisu govorile zbog Tonija - Evo šta je uradio, ali Gaga je na to zažmurila (FOTO)

Recept Seke Aleksić za šargarepa tortu

 

Sastojci za koru:

- 4 jaja

- 250 g šećera

- 180 g rastopljenog maslaca

- 60 ml ulja

- 2 kašičice arome vanile

- 300 g brašna

- 400 g očišćene šargarepe

- 1 prašak za pecivo

- 1 kašičica cimeta

- 1/2 kašičice soli.

 

Sastojci za fil:

- 400 ml krem sira

- 200 ml slatke pavlake

- 180 ml kisele pavlake

- 120 gr šećera u prahu.

 

Priprema:

– Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, maslac, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste sastojke, brašno, prašak za pecivo, cimet, so. Na kraju se dodaju rendane šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Potrebno mi je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje. Zatim za fil umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađenu koru.

Pexels

 

- Služiti hladno, još je lepša kad odstoji dan, dva – poručila je Seka, te opisala kako izgleda Vaskrs u njenom domu.

– Navikli smo da praktikujemo naše rituale i zaista uživamo u prazničnim danima. Na Veliki petak farbaju se jaja u kući. Svaki put povećavam broj. Svake godine mi dođu dečaci i devojčice iz komšiluka. Pošto stalno zovu drugare iz drugih ulica, svake godine se povećava broj za deset jaja. Oni zvone i zvone, a ja im prethodno pripremim poklone i čokoladice, tako da znaju šta ih očekuje, pa uvek dođu sa kesama – rekla je ranije pevačica.

Komentari (0)

Loading