Celebrity News

Vera kojoj je napisao najlepšu pesmu! Ovo je ljubav Matije i majka Olje Bećković! Nikad viđena porodična fotografija iz doba sreće!

Supruga Matije Bećkovića, njegova najveća ljubav i majka njegovih ćerki Ljudimile i Olje

Vera kojoj je napisao najlepšu pesmu! Ovo je ljubav Matije i majka Olje Bećković! Nikad viđena porodična fotografija iz doba sreće!

Supruga Matije Bećkovića bila je njegova prva i najveća ljuvav. Vera Pavladoljska bila je za njega spoj ljubavi i poezije, a postala je majka njegovih ćerki Olje i Ljudmile.

- Vera Pavladoljska je moja prva poema, i moja prva ljubav. I ne znam baš mnogo onih koji su se oženili svojom prvom ljubavlju. Pomešali su se život i poezija. A poezija je moj život, i moja prva i poslednja ljubav.

Supruga Matije Bećkovića rođena je u Kragujevcu iz ljubavi Rusa i Srpkinje, Alekseja i Jelene.

Za vreme gimnazijalskih dana u Valjevu, Vera je srela Matiju, koji je njihovu ljubav opevao u poemi "Vera Pavladoljska" i u mnogim drugim stihovima.

Pročitajte: Jedina porodična fotografija - Trudna Olja Bećković u zagrljaju supruga Vlade koji je preminuo pre dvadeset i jednu godinu

Ata Images

 

Kao roditelji Ljudmile i Olje, njih dvoje su se ostvarili 1964. godine. Tada su živeli u iznajmljenom stanu, ali ispunjenom srećom i ljubavlju.

Do kraja života supruga Matije Bećkovića bila je njegova jedina i najveća ljubav. Preminula je 1998. godine.

Komentari (0)

Loading