Celebrity News

Jelena Đoković posle duže vremena u javnosti, pogledajte kako izgleda posle odmora

Novak Đoković Fondacija nastavlja svoju misiju pomoći vrtićima i deci širom Srbije; u Stopanji otvoren novi objekat sa idealnim uslovima za rast i razvoj najmlađih.

Jelena Đoković posle duže vremena u javnosti, pogledajte kako izgleda posle odmora

Novak Đoković Fondacija je u selu Stopanja u opštini Trstenik zvanično otvorila predškolsku ustanovu „Biseri“, čiju je zgradu prethodno rekonstruisala i kompletno opremila. Svečanom otvaranju novog objekta prisustvovali su su-osnivač i globalna direktorka Fondacije Jelena Đoković, nacionalna direktorka Maja Kremić, direktorka vrtića Marina Petrović i  predsednica opštine Trstenik Milena Turk.  

Kvadratura novog objekta iznosi približno 280 kvadratnih metara, a rekonstruisani vrtić će omogućiti boravak i odrastanje 75 mališana u najboljim uslovima. Otvorene su tri radne sobe za sve uzrastne grupe. Objekat je opremljen i savremenom prihvatnom kuhinjom, toaletima za decu, hodnikom i pomoćnim prostorijama za vaspitače.

Ukupna vrednost donacije Novak Đoković Fondacije iznosi 12 miliona dinara, u okviru kojih je 10 miliona namenjeno za izvođenje svih neophodnih radova - dok su preostala dva miliona upotrebljena za opremanje vrtića. Uz ovaj iznos, Opština Trstenik je sa dodatnih 10,7 miliona dinara doprinela samoj izgradnji objekta.

Foto: Dalibor Danilović

 

Biseri“ su vrtić sa dugom tradicijom koji će na ovaj način dobiti novi sjaj i sve što je potrebno kako bi se najmlađima pružili idealni uslovi za rast i razvoj u podsticajnom okruženju za učenje. Zbog ovoga se Fondacija trudi da sav nameštaj, oprema, didaktika i igračke budu u skladu sa priznatim metodama, te da prate pravilan razvoj svakog deteta. Stopanjci su divni ljudi i radujemo se što ćemo njima i njihovoj deci svakodnevnicu učiniti još lepšom,“izjavila je Jelena Đoković, globalna direktorka Novak Đoković Fondacije.  

Stopanja je jedno od retkih sela u Srbiji iz kojeg mladi ne odlaze i koje živi život punim plućima. Mesto je održavanja mnogih kulturnih, sportskih i poljoprivrednih manifestacija prepoznatih i izvan opštine Trstenik. Upravo su ovo razlozi zbog kojih se Novak Đoković Fondacija odlučila da uloži u ovaj vrtić i podstakne lokalne porodice da, zajedno sa svojim biserima, ostanu u Stopanji i nastave da čine ovo mesto jedinstvenim,“ dodala je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije. 

Foto: Dalibor Danilović

 

Naš vrtić postoji više od 60 godina i vremenom je prerastao u ustanovu vrednu pažnje i ponosa građana Trstenika i okoline. Ovaj vid saradnje sa Novak Đoković Fondacijom za nas predstavlja veliku čast i privilegiju, a sigurna sam i da će mališani još dugo pamtiti današnje druženje sa Jelenom, Majom i ostalim članovima Fondacije,“ istakla je Marina Petrović, direktorka vrtića “Biseri” iz Stopanje. 

Foto: Dalibor Danilović

 

Do sada je Novak Đoković Fondacija rekonstruisala ili izgradila 47 vrtića i tako pomogla više od 47.000 dece, a ujedno i sprovela obuke za blizu 2.300 vaspitača i učitelja u Srbiji. Vizija i cilj ovog projekta Fondacije su jasni – da što više dece dobije pristup nužnom predškolskom obrazovanju, što je od presudnog značaja za njihovo pravilno odrastanje u jake, samosvesne i kreativne ličnosti i članove našeg društva. 

Novak Đoković Fondacija osnovana je 2007. godine kao organizacija koja ulaže u predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. To se postiže stvaranjem najkvalitetnijih programa i okruženja za učenje, u kojima je priliku da se usavršava imalo više od 2.200 vaspitača i učitelja. NDF je do sada rekonstuisala i izgradila 47 vrtića i pomogla više od 47.505 dece.

Komentari (0)

Loading