Celebrity News

Milica i Ana Dabović pokazale majku, ovo je žena koja je prošla kroz pakao sa svojim ćerkama (FOTO)

Majka Milice i Ane Dabović, Nevenka Dabović prvi put se u žiži javnosti našla pre par godina kada je najstarija ćerka Jelica u televizijskoj emisiji, a potom i u svojoj autobiografiji otkrila da je bila žrtva zlostavljanja.

Milica i Ana Dabović pokazale majku, ovo je žena koja je prošla kroz pakao sa svojim ćerkama (FOTO)

Jelica majčinu fotografiju tada nije pokazala, ali nije bilo ni potrebe jer ne postoji osoba koja na osnovu emotivne priče koju je podelila nije saosećala. Čin fizičkog maltretiranja, po njenim navodima, nad Nevenkom i decom vršio je njen suprug, bivši nastavnik fizičkog i košarkaški trener Milan Dabović, koji je bio prisiljen da uđe u brak što se kasnije manifestovalo na njegov odnos prema supruzi i deci.

-Majka i otac su pet decenija u braku, iako je ona čitavog života tvrdila da ga ne voli, a on da je bio prisiljen da se oženi. Osećala sam tu mržnju, bila sam odbačena od porodice. Tek kasnije sam shvatila zašto je to bilo tako. Majka mi nikada nije rekla lepu reč. Najstrašnije je što mi ta žena nikada ništa nije rekla, ne što me nije branila. Znala sam šta je strah, zato sam razumela što mi nije stala u zaštitu, ali nikada nisam mogla da razumem zašto mi nije prišla bar da mi kaže: "Volim te, ali strah me je da te branim”- ispričala je Jelica, koja je čitav život osećala krivicu i potrebu da majku spasi torture, koja je, nažalost, nesvesno uvučena u začaran krug i razvila Stokholmski sindrom.

- Od svojih najranijih dana sam razmišljala da moram da spasem majku. Od malih nogu otac je bio zlostavljač, a majka žrtva. Pošto je stalno govorila da čeka da porastemo da bi ga ostavila, to ti šalje poruku da si ti kriv što ona trpi nasilje. Ti veruješ u to. Osećaš krivicu jako dugo. Neki iz toga ne izađu nikada. Krivica postaje deo tebe. Milicu su roditelji i finansijski ojadili, osam godina ih je izdržavala, majka je imala punomoćje i dizala je kredite, trošila je njene pare. Kada je počela slabije da zarađuje, Ana je preuzela na sebe finansiranje roditelja, a mama mi je jednom prilikom rekla da su nas i napravili da ih izdržavamo, posle čega smo se nas dve žestoko posvađale. Ali, prešla sam preko toga jer sam bila ubeđena da su to očeve reči.

Za razliku od Jelice mlađi brat Milan i sestre košarkašice Ana i Milica Dabović imaju potpuno drugačije viđenje čitave te situacije. Ništa roditeljima ne zameraju pogotovo ne majci, koju obožavaju i smatraju svojom najvećom podrškom. 

- Istina je da je majka uvek bila teška na rečima, ali svi smo takvi, i moja Jelica, i moja Ana, i moj brat, i ja. O ocu da i ne pričam, ali ništa joj ne zameram. Svi je vole, jedino je najstarija ćerka osuđuje. Teško mi je što je Jelica o njoj pričala na taj način i predstavila je kao lošeg čoveka. Naša mama othranila je više od stotinu dece, napravila milion i jedan ručak za porodične prijatelje, ugostila brojne novinare, sportske direktore, menadžere, fudbalere, glumce, pevače… Učila nas je: “Ko tebe kamenom, ti njega hlebom”. Tako smo odrasli - kazala je u jednom intervjuu Milica, koja je nedavno na svom “instagram” profilu po prvi put objavila fotografiju sa majkom i u opisu naznačila koliko joj je privržena i koliko voli svoju porodicu.

-Postoje oni trenuci koji nemaju cenu. Vi ste moje  sve. Biće to sve kako treba - napisala je ona.

Pročitajte: Uhapšena sestra Milice Dabović? Ovo su do sada poznati detalji

Instagram

 

Iako se čitav život nosi sa zlostavljanjem majka Ane i Milice Dabović nasmejana je, a posebno je radosna i ponosna kada je u zagrljaju svojih mezimica.

Komentari (0)

Loading