Celebrity News

Ivana Španović nikad iskrenija: Neizmerno sam tužna

Ivana Španović, naša najbolja atletičarka (30), krajem januara 2021. ponovo se vratila na stazu posle 16 meseci pauze zbog povrede.

Ivana Španović nikad iskrenija: Neizmerno sam tužna

Njen povratak ocenjen je kao vrlo uspešan – osvojila je treće mesto na mitingu u Diseldorfu. Zatim je počela da se priprema za Evropsko dvoransko prvenstvo u Torunju, ali se nedavno ponovo povredila. Ovog puta nezgoda se desila na treningu, kada se lepa Zrenjaninka povredila tokom sprinta, a potom zaleta. Osetila je oštar bol u zadnjoj loži leve, odrazne noge. Samim tim, odustala je od Evropskog prvenstva u Torunju, koje se održalo od 5. do 7. marta. Ovaj peh je izuzetno teško pao poznatoj sportistkinji, koja se radovala novom takmičenju i s mnogo poleta najavljivala učešće na Evropskom prvenstvu. Višestruka prvakinja Evrope ovim nemimilim povodom nije davala izjave u medijima, ali je imala potrebu da se obrati ljudima koji je vole i podržavaju, pa je na svom “jutjub” kanalu ostavila vrlo emotivni video.

– Mislila sam da ću vam se ovde uskoro obratiti kao četovorostruka prvakinja Evrope, ali očigledno to nije plan za mene. Htela sam da potvrdim da sam doživela povredu na treningu u Beogradu, pred sam odlazak u Torunj. Kad god se obratim ljudima na ovaj način, želim da to ima neku svrhu i poentu. Ovo nije lep povod, ali moram da kažem neke stvari. Cela ideja mog bistvovanja u sportu i atletici bila je moja potreba da se dokažem samoj sebi, da radim na svojoj psihi, da odlazim na treninge i naučim se samodisciplini i zdravom odnosu prema samoj sebi – s knedlom u grlu i vidno potresena počela je svoje obraćanje u video-snimku jedna od najpopularnijih srpskih sportistkinja, takmičarka u skoku udalj, koja je srećna u emotivnoj vezi s personalnim trenerom, Novosađaninom Markom Vuletom.

Pročitajte: Ivana Španović i njen dečko izazvali haos, zluradi komentari pljušte!

 

 

– Ono što sam do sada postigla je priča sama za sebe, a svaki uspeh je ekvivalentan hiljadama neuspelih pokušaja da se napravi blaga razlika u odnosu na raniji pokušaj. Neizmerno sam tužna što ne odlazim u Torunj. Prethodna sezona bila je specifična zbog pandemije i takmičenja u kom sam doživela tešku povredu. Posle oporavka, počela sam s treninzima a posle zatvaranja Hale u Novom Sadu, bila sam primorena da svaki dan putujem u Beograd i da se tamo tri meseca pripremam. Mnogo mi je žao kada se desi da se određena etapa ne završi na način na koji je sve bilo isplanirano. Ne zbog uloženog truda, već zbog osećaja zadovoljstva i ljubavi iz koje sve to i radim – rekla je Španovićeva koja je istakla da će snimci magnetne rezonance pokazati stepen ozbiljnosti povrede, kao i da se nada da neće biti strašno, te da će uskoro moći da se vrati trenizima.

Pročitajte: Ivana Španović je kraljica borbenosti - Nema stajanja ni kad boli!

 

 

– Pripreme za Tokio ostaju iste, a najveći cilj za ovu godinu je upravo to – moje poslednje učešće na Olimpijskim igrama. Ako mogu ikakav savet da dam, to bi bio da nikada ne živite za tuđa mišljenja, a kamoli da od njih zavisite i da utiču na vaše raspoloženje i rad. Verujte onome što imate u sebi i radite na sebi. To nikada nije bačeno vreme. Budite istrajni u tome. Nastaviću da radim ono što najbolje znam, nekad s uspehom, nekad manje uspešno. Bitno je kretanje, a sve staje samo kada mi stanemo – poručila je Ivana koja je obećala da će se fanovima obratiti kada bude znala sve o stepenu povrede koja ju je sprečila da ode na Evropsko prvenstvo.

Pomenuti video možete pogledati ovde.

Čitajte novi broj magazina "Story" koji je u prodaji od 10. marta

story

 

 

Komentari (0)

Loading