Celebrity News

Biljana Obradović: Važno je imati dobro lice posle četrdesete

Biljana Obradović: Važno je imati dobro lice posle četrdesete

Iako je prešla četvrtu deceniju, TV lice Biljana Obradović (42) i dalje javnost zadivljuje mladalačkim izgledom, kao da nije prošlo više od dve decenije od emitovanja popularne emisije “City”, u kojoj je bila jedno od zaštitnih lica. I premda mnogi misle da velike sume novca odvaja za negovanje, poznata Beograđanka otkrila nam je sasvim jednostavnu formulu održavanja dobrog izgleda. 

Koja su vaša osnovna pravila nege, kako izgleda vaša svakodnevna rutina negovanja i koji biste beauty savet dali devojčicama?

Negujem se od svoje petnaeste godine, a mama me je prvo naučila kako da pravilno nanosim kremu na lice da ne bih "vukla" kožu i samoj sebi stvarala bore. Ono što je najvažnije jeste to da nikada ne odem na spavanje sa šminkom, ma koliko bila umorna i to je po meni najvažniji savet za svaku devojku. Koristim kremu koju stavljam ujutru i uveče i, osim što odmah skinem šminku kad dođem kući, a maskaru skinem običnim jestivim uljem, drugo mi ništa nije imperativ. Kada mi se pore napune prljavštinom, odem na čišćenje i eventualnu masažu lica kako bih malo poboljšalala sam tonus dermisa. I, naravno, najvažniji “beauty” savet je da spavate dovoljno, ne odlazite u solarijum i ne pušite! Važno je da imate dobro lice i posle četrdesete!

Biljana Obradović unosi dosta minerala i vitamina kroz ishranu

Da li su vam prirodno jaki nokti i kosa, koristite li neke proizvode kojima poboljšavate strukturu vlasi i nokatne ploče ili pribegavate domaćoj radinosti?

Nokti i kosa mi toliko brzo rastu da ne mogu da koristim trajni lak, jer mi za dve nedelje toliko budu dugi da ne izgleda lepo. Kosa mi je duga, ali pošto unosim dosta minerala i vitamina kroz ishranu, nema potrebe za dodatnim suplementima. Imam okej nokte i ne koristim gelove, gel-lakove i druga ojačanja.

Pročitajte: Biljana Obradović - Molila sam Boga da prošetam samo 10 minuta!

Da li vam je kosa dodatno isušena jer se farbate u plavo i kako je negujete? 

 Kosa mi je zaista veoma očuvana, ali budući da brzo raste, svaka tri meseca samo osvežim krajeve šišanjem. Iako volim lokne, izbegavam figaro i uvijanje presom ili četkom, jer mi to toliko osuši vlasi da mi je oštećenje vidno nekoliko dana. Za negu ne koristim ništa osim šampona i regeneratora i oni su običnog drogerijskog brenda. 

Mnogi smatraju da vam platinastoplava, koju ste nosili ranije, najbolje stoji. Zašto ste je menjali?

 Tako sam u tom trenutku jednostavno osećala. Kao da mi je ceo organizam "slao signal" da se prefarbam u tamnu boju, pa je ona čak u jednom momentu varirala do tamnobraon i crvene. U jednom periodu nisam mogla da podnesem plavu. Sada shvatam da je to bilo povezano sa operacijom koju sam imala, jer je boja kose, ta tamna, u stvari predstavljala unutrašnju poruku mog tela. Sada sam ponovo plava i super se osećam. Ko zna, možda je još malo posvetlim (smeh).

Koliko se privatno šminkate kada se ugase kamere?

Privatno se uopšte ne šminkam, jer zaista imam dobru kožu i mladoliko lice i dobro se osećam bez “make-upa”. Kada izlazim napolje, samo stavljam malo tonirane kreme, malo senke umesto ajlajnera, maskaru, karmin i doteram obrve. Ne volim televizijsku šminku i obično je odmah skinem čim se ugase kamere, jer ne samo da "guši" pore već nije ni namenjena za dnevno svetlo, već za reflektore.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Biljana Obradovic (@biljanacity) дана 18. Јун 2019. у 2:26 PDT

Kako imate takvu liniju, pazite li šta jedete ili trenirate? 

Nedavno sam otkrila da imam insulinsku rezistenciju, tako da moram dodatno da pripazim na namirnice koje imaju visok sadržaj šećera i ugljenih hidrata. Pošto pijem odlične suplemente za IR, sad se nekada i više častim hranom jer mi to oni regulišu i ne "lepi" mi salo. Veliki problem mi je vežbanje u kontinuitetu, jer mnogo radim i kada dođem s posla umorna, nekada i uveče, nije mi do života (smeh). Već mesec dana nisam trenirala i baš sam ljuta na sebe. Nažalost, teže dobijam mišiće i da bi to bilo na prihvatljivom nivou, moram da vežbam konstantno, a to sad nije moguće. Doduše, postavila sam sebi visoke kriterijume (smeh).

Mislite li da skupi preparati za kozmetiku mogu da nadomeste refleksiju unutrašnjeg nezadovoljstva?

Imate toliko osoba na kojima sve pršti od luksuza, ali vidite da su loše osobe i da emituju takvu energiju. S druge strane, imate devojke koje nemaju sve to, a oduševite se njihovom unutrašnjom lepotom. Treba da izvučemo maksimum iz izgleda, ali nije neophodno da koristimo skupe proizvode. Ja prva ne koristim skupe kreme, već one koje mi prijaju.

Pročitajte: Voditeljki srušeni emotivni snovi - Ljubav ne postoji!

Koja je vaša najveća “beauty” tajna? 

 To što odem na spavanje pre 23 časa i što imam čiste misli – nikoga ne mrzim. To se vidi na mom licu, a naravno, tu je i dobra genetika. Ne koristim botoks ni filere, ali već sedam godina jednom godišnje uradim PRP tretman krvnom plazmom.

 Da li kod muškarca primetite ako ima loš ten ili kosu i da li svom momku umete da promenite navike u negovanju?

Kada mi se neko dopadne, niti šta primetim niti menjam (smeh). Doduše, jedina stvar koja mora da bude kako treba jeste kilaža. Uvek sam volela zgodne momke koji vode računa o sebi, jer sam i sama takva. Naravno, život donosi razne stvari i bolesti, operacije, kada su najvažnije lojalnost i ljubav. Kada nekoga voliš, onda ga voliš takvog.

Komentari (0)

Loading