Celebrity News

Prva stranica Romaninog dnevnika iz zatvora ledi krv u žilama: Lupa srce, svi mišići se tresu!

Prva stranica Romaninog dnevnika iz zatvora ledi krv u žilama: Lupa srce, svi mišići se tresu!

Ispovest Romane Panić nakon hapšenja naterala je pevačicu na suze, ali i mnoge koji su je slušali...

Na jučerašnjoj pres-konferenciji u Beogradu koja se održala povodom hapšenja Romane Panić u Australiji, pevačica se obratila javnosti i novinarima, objasnivši da nije izvršila teško krivično delo pljačke bankomata, već da je optužena za saučesništvo.

Ispovest Romane Panić – Prvo obraćanje javnosti nakon izlaska iz zatvora

Ovo je, takođe, bio prvi put da Romana govori javno o tom događaju. Romana Panić osuđena je na dva meseca zatvora i dve godine uslovne kazne. Pred sudom u Australiji priznala je da je izvršila ovo krivično delo, po savetu advokata, jer se nakon priznanja kazna upola smanjuje.

– Kao građanin ove države, građanin sveta, ali zaštićena Ustavom Srbije, tražim od vas da poštujete odredbu o prebacivanju za izvršeno krivično delo. Dakle, to delo je izvršeno, kazna je odslužena i time je ta stvar završena – rekla je Romana.

PROČITAJTE: Majka Romane Panić prvi put o ćerkinom privođenju: Nije lako!

Ispovest Romane Panić nakon hapšenja - Optužena sam za saučesništvo 

Nakon javnog obraćanja, Romana je gostovala u emisiji „Amidži šou” i tom prilikom uživo ispričala šta se dogodilo.

 Otišla sam turistički u Australiju, trebalo je da se vratim brzo, ali sam odlučila da ostanem. Pokušala sam da produžim vizu i uspela. U tri dana se dešava to da sam 3. aprila bila u hotelskoj sobi, odjednom su se otvorila vrata. Tu su bila dva detektiva i četiri policajca, ušli su u sobu, imali su nalog za pretres. Tu su nađeni neki dokazi vezani za krivično delo, a ja sam to demantovala – počela je svoju kratku ispovest kod Ognjena u emisiji.

– Moj partner je pokušao da me zaštiti i branio me je. Nisu imali dovoljno dokaza, došli su sutradan i uhapsili me. Uzeli su mi dokumenta i pasoš i ja sam posle sat vremena puštena, uz papir da ne mogu da napustim zemlju i da ne mogu da mi izdaju drugi pasoš.

– Čim sam puštena, otišla sam da se vidim sa advokatom. On mi je objasnio da treba da priznam krivicu. Oni mene optužuju za saučesništvo. To nije bilo teško delo, nisam imala neke optužnice. U poslednjih pola sata suđenja sve je krenulo po zlu, moja presuda je bila da idem u zatvor. Ja sam 2. juna otišla u zatvor – rekla je Romana koja se osvrnula i na to da je pre nego što je smeštena u ženski zatvor provela sedam dana u „kući za posmatranje”.

– Nisam znala da li sam živa, nisam mogla da verujem. Otišla sam u „kuću za posmatranje”. Tu ima raznih ljudi. Tamo te posmatraju koji si psihološki profil. Zadržali su me sedam dana, to je bilo veoma teško za mene. Temperatura je pet stepeni, ne možete da imate čarape, a sve je od metala. Oni traže, verovatno, da ti tu negde budeš psihički isprovociran. Posle toga, bila sam u „Ženskom korektivnom centru” u Brizbejnu, to je nešto kao popravni dom. Tu je bilo čisto i toplo. Prva 22 dana su mi bila najteža, posle mi je bilo okej. Brinula sam o mojima – završila je Romana uživo u emisiji svoju kratku ispovest.

PROČITAJTE: Ceca Ražnatović oglasila se povodom hapšenja Romane: Ja nju volim, a njen život…

Ispovest Romane Panić - Prva stranica dnevnika ledi krv u žilama

U emisiji, kao i na konferenciji, pročitala je i prvu stranicu dnevnika koji je pisala tokom boravka u zatvoru u Brizbejnu.

Još jedan film u mom životu, zatvor. Toliko puta sam na poklon dobijala razne rokovnike, sveske i beležnice, blokove, ali kad sam danas u zatvoru dobila ovaj blok, znala sam da je ovo dan kada počinjem da pišem svoju prvu knjigu.

– Taj osećaj usamljenosti, tuge, nepripadanja, brige za ljudima koji me vole i koji misle o meni, taj osećaj da si sam na kraju sveta bez ikog svog, a ljubav tvog života deset minuta udaljen od tebe, ali u istoj situaciji. Kad u takvom momentu dobiješ papir i olovku, pomisliš da si najsrećniji na svetu.

– Drugog juna donesena je presuda na mom prvom suđenju u životu da sam osuđena na dva meseca zatvora, plus dve godine uslovno. Lupa srce, svi mišići se tresu, gubiš dah i misliš da si možda umro i da si u drugoj dimenziji. Osećaj je užasan. Isuse, daj mi lavlje srce da preživim dane buduće – završila je Romana poslednju rečenicu sa suzama u očima…

Romana Panić svoj život nastavlja tamo gde je na trenutak stavila tačku. Vratila se svojoj porodici i prijateljima, a prema pisanju domaćih medija, i njen emotivni partner Filip M. pušten je na slobodu. Njih dvoje takođe su nastavili tamo gde su stali, ali se povodom njihove veze Romana još uvek nije oglašavala.

Komentari (0)

Loading