Celebrity News

Tragedija za svet mode: Preminuo Kenzo Takada, korona uzela legendarnog dizajnera!

Tragedija za svet mode: Preminuo Kenzo Takada, korona uzela legendarnog dizajnera!

Preminuo Kenzo Takada - vest je koja je uzdrmala svetsku javnost.

Poznati japanski modni kreator Kenzo Takada preminuo je u 81. godini od posledica COVID-19, a ovu vest dramatično su prihvatili svi njegovi obožavaoci širom sveta. Legendarni dizajner nije uspeo da se izbori s posledicama koronavirusa iako su lekari činili sve da mu pomognu. Umro je u Američkoj bolnici u Parizu.

Na njegovom „Instagram” profilu objavljeno je saopštenje koje prenosimo u celosti:

– S velikom tugom vas obaveštavamo da je danas preminuo naš dragi prijatelj Kenzo Takada. Bio je inspirativan i izvanredan tvorac i bili smo ponosni na saradnju s njim. Uvek ćemo se sećati njegovog osmeha. Svet mode i dizajna i svi mi, večeras ga oplakujemo i izražavamo iskreno saučešće njegovim voljenima.

PROČITAJTE: TRAGEDIJA ZA SVET MODE: Preminuo Karl Lagerfeld!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kenzo Takada - K三 (@kenzotakada_official) on Oct 4, 2020 at 9:33am PDT

Preminuo Kenzo Takada, ali će zauvek ostati upamćen po izuzetnoj energiji i pozitivnom stavu prema životu i poslu 

U ekskluzivnom intervjuu za „Story” Kenzo Takada istakao je da je živeo život pun iznenađenja. Lošim stvarima nije dozvolio da mu stanu na put, ali je otkrio da je ipak u svemu što je radio imao mnogo sreće.

Moj život pun je iznenađenja, a imao sam i mnogo sreće na svom putu. Ne dozvoljavam lošim stvarima da me povuku dole. Trudim se da izvučem pouku iz svega što mi se dešava – rekao je za naš magazin Japanac.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kenzo Takada - K三 (@kenzotakada_official) on Jul 6, 2020 at 8:30am PDT

Iako je njegova karijera otpočela veoma davno, nikad nije prestajao da radi na sebi. Ideje, nove kreacije bile su njegov motiv za napredak, ali je svakako isticao da je mnogo grešio kako bi bio još bolji.

– Morate da napravite mnogo grešaka, ali da ne prestajete da verujete u sebe i svoj put. Greške su odličan način da naučite mnogo toga i nastavite bolje. Trudim se da me neuspesi ne sputavaju i uvek se radujem sutrašnjem danu. Nastojim da uvek budem pozitivan i da mislim da će se dobre stvari dešavati.

PROČITAJTE: Karl Lagerfeld je svoje BOGATSTVO OSTAVIO MAČKI a suprug Verice Rakočević IMAO JE ŽESTOK KOMENTAR NA TO!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kenzo Takada - K三 (@kenzotakada_official) on May 22, 2020 at 7:04am PDT

Jedini zaštitni znak brenda „Kenzo” ostaće upamćen po izuzetnom osmehu, a njegov portparol koji je potvrdio ovu tragičnu vest istakao je da Kenzo nikada nije prestao da slavi modu i umetnost življenja.

S tim u vezi, prenosimo vam životni moto kojim se legendarni Takada vodio tokom čitave svoje karijere. Ovaj postulat pomogao mu je da na putu zvanom život prebrodi sve poteškoće, ali i postane planetarno uspešan.

– Živite život do poslednjeg daha, najbolje što možete bile su mudre reči legendarnog dizajnera.

Komentari (0)

Loading