Celebrity News

Duška Jovanić za "STORY": Teško mi je da progutam sreću

Duška Jovanić za "STORY": Teško mi je da progutam sreću

Poznata novinarka Duška Jovanić otkriva da već 30 godina živi u najgorim vremenima. Sada je na prinudnom i neplaćenom odmoru od svog posla. U intervuu otkrila je da je jedan deo njenih nesrećnih ljubavnih slučajeva podsećao na filmske trilere...

Nazivaju je najboljim perom i najboljim nogama Beograda, a popularna novinarka Duška Jovanić (62) jednako brani status zgodne dame i intelektualke, koja u stanu ima skoro isti broj dobrih naslova i dizajniranih haljina. Mangupski šarm olako i u sekundi pretače u damsku prefinjenost te nije čudo što je danas mnogi smatraju prepoznatljivim simbolom njenog rodnog Beograda.

"Ništa nije ostvareno što prethodno nije odsanjano", životni je moto spisateljice i urednice brojnih srpskih magazina. A da je sanjala, sanjala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duska Jovanic (@duskadiday) on Jun 14, 2020 at 9:53am PDT

S njoj svojstvenim provokativnim tonom i dozom samoironije danas priznaje da je na prinudnom i neplaćenom odmoru od svog posla. Uz očaravajući humor, Duška otkriva detalje iz svoje uzbudljive prošlosti i kako se oseća u današnjoj “instagram” stvarnosti.

Da li ste u ovim godinama sa sobom na ti ili vi?

- Je l’ su to ovi brojevi iz zagrade? Dobro sam čula, ali sam loše videla. Šalim se, naravno, ali mi je oduvek bilo važno da sebe ne shvatam previše ozbiljno. Pogotovo bi mi bilo tužno da me ulove kako se sebi obraćam u trećem licu. Ljudima često smeta ili ih nervira moje uporno persiranje. Misle da se prepotentno prenemažem ili izigravam neku šmizlu. Ovo drugo često i jesam, ali biti na vi sa ženama mi je nekako elegantno, a s muškarcima vrlo seksi.

Šta vam ovih dana predstavlja zabavu, a šta utehu?

- Budući da je karantin možda poslednja avantura sveta kakvog znamo, sigurno je da se za novi, bio on očajan ili grandiozan, spremamo sa ozbiljnim zalihama crnog humora da će teško moći da nam izađe na crtu.

U kakvom vremenu ste živeli nekada, a u kakvom sada? Da li nam je bilo bolje tokom devedesetih?

- Već 30 godina živim u najgorim vremenima. I još nisam porasla mada na prvi pogled ne izgleda tako. Nisam naučila dobro ni da računam, valjda zato što sam previše sanjala. “Ništa nije ostvareno što prethodno nije odsanjano”, ponavljala sam omiljeni moto najvećeg ovdašnjeg "idea mana" i maga advertajzinga Dragana Sakana. I verovala mu. Nije se isplatilo, ali je vredelo. 

Koje su ljubavi najsnažnije Duška Jovanić otrkila je u aktuelnom broju magazina "STORY". Ceo intervju sa poznatom novinarkom pročitajte u našem časopisu koji je u prodaji do 11. avgusta! 

Komentari (0)

Loading