Celebrity News

Dejan Milićević: Zahvaljujem Bogu što sa 50 godina izgledam kao da imam 35

Dejan Milićević: Zahvaljujem Bogu što sa 50 godina izgledam kao da imam 35

Dejan Milićević, jedan od naši najpoznatijih fotografa, opisuje kako je obeležio 50. rođendan, priča o tome kako se u životu nosio sa nedostatkom očinske figure, zašto odbija da se zaljubi i kako zamišlja starost.

Modni fotograf i reditelj Dejan Milićević, poznat po saradnji s najuspešnijim ličnostima naše javne scene, napunio je 50 godina. Budući da ne voli velika slavlja, jubilarni rođendan obeležio je intimno, s nekoliko prijatelja i članova porodice.

Dejan za „Story“ otkriva da ne strepi od starenja jer je nedavno u razgovoru s numerologom saznao da će živeti 92 godine te da ga tek čekaju godine blagostanja. U potpunosti je korigovao stil života, što mu je omogućilo da skine višak kilograma i oslobodi se problema koji su pretili da mu naruše zdravlje, a nada se da će uskoro kupiti kuću na moru, gde će, uz talase i kišu, moći da se posveti sebi i u miru ostari.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dejan Milicevic (@dejan_milicevic) дана 3. Јун 2020. у 4:15 PDT

– Iako mi se čini da bih najradije voleo da vratim vreme, zapravo sam zahvalan Bogu što me je nagradio da sa 50 izgledam kao da imam 35 godina. Dao mi je večnu mladost, duh i lepotu. Znate kako kažu – kakav si čovek tako i izgledaš. Za neke nove klince ja sam verovatno čiča, ali takav je život. Kada dođemo u neke godine, priželjkujemo da izgledamo mlađe, kada smo mladi, trudimo se da izgledamo starije. Da bi me ljudi ozbiljnije shvatili, sećam se da sam kao mladić stalno nosio odela. Mislio sam da izgledam fino, a zapravo sam ličio na gazdu diskoteke koji je pošao na svadbu (smeh). Istina je da čoveku nikada ne možeš ugoditi.

Pročitajte: Dejan Milićević za magazin „Story“- ODLUČIO SAM DA OPERACIJOM UKLONIM VIŠAK KILOGRAMA

S obzirom na to da sam prošao pola veka, odlučio sam da rođendan obeležim s najbližim prijateljima, stilistom Nenadom Todorovićem, „make-up“ artistom Markom Nikolićem i kreatorom Markom Krstićem. Mama je spremila rusku salatu, kiflice i moju omiljenu „markiza“ tortu, pa smo se malo počastili.

 Da li ste napravli izuzetak zbog rođendana ili su i pored intervencije smanjivanja želuca testo i slatkiši ostali u sastavu vašeg jelovnika? 

– U pitanju je izuzetak, sutradan sam već bio na detoksu, zelenom čaju sa đumbirom i medom (smeh). Odlučio sam da se sa zdravljem više ne zafrkavam. Nakon što su mi dijagnostikovali dijabetes i uveli terapiju za visok pritisak shvatio sam da su sve dosadašnje dijete i konsultacije s nutricionistima bile bacanje para i vremena.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dejan Milicevic (@dejan_milicevic) дана 14. Феб 2020. у 7:33 PST

Više od 10.000 evra dao sam da bih bio najdeblji čovek u Srbiji i dogurao sam do 143 kilograma. Nisam mogao da se sagnem da zavežem pertle, a o bolnim kolenima da ne pričam. Nakon razgovora s numerologom Stefanom, koji mi je kazao da ću potpuno „ugasiti“ ako do šestog u mesecu ne uradim intervenciju, pozvao sam kliniku i zakazao tretman. O mom izgledu i zdravlju sada vode računa endokrinolog i nutricionista, a redovno odlazim i u laserski centar kako bi mi uklonili višak kože. Najbitnije od svega je što nemam više dijabetes, a prestao sam da pijem i lekove za pritisak. 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dejan Milicevic (@dejan_milicevic) дана 17. Мар 2020. у 3:18 PDT

 Pročitajte: Dejan Milićević hitno prebačen u bolnicu

TRIDESET KILOGRAMA MANJE 

 

Pre nešto više od šest meseci Dejan se podvrgao intervenciji smanjivanja želuca zbog čega je morao da koriguje ishranu. Izbacio je slatkiše, testo, a kafu je zamenio zelenim čajem.

– Malo je falilo da ozbiljno narušim zdravlje i zato sam odlučio da se više ne zafrkavam. Pridržavam se određene ishrane, a i količine su mi ograničene. Naime, jednu papriku punjenu pavlakom i piletinom rasečem na pola i jedem za večeru i doručak. Jednostavno ne mogu više da pojedem. U principu, svima nama je ta količina sasvim dovoljna, ali su nam oči gladne. Smršao sam do sada 30 kilograma, planiram još desetak da skinem da bih bio u potpunosti zadovoljan – rekao je Dejan.

Da li je dobro zdravlje prvo na listi vaših rođendanskih želja?

– Upravo tako. Osim toga, želja mi je da krenem u teretanu, da fotografski studio koji sam otvorio sa Irenom Grahovac lepo radi, a priželjkujem i odmor. Godinama sam rastrzan između poslova, te ne čudi što sam prošle godine izgubio memoriju i završio u bolnici. Težak period je iza mene i neophodna mi je rehabilitacija. Mnogo sam radio proteklih 50 godina, pa ću ubuduće nastojati umereno i lepo da živim. Po konstataciji mog numerologa, očekuje me zakasnela životna nagrada, međutim, ja u životu tražim samo malu kuću na obali mora, s tremom s kog ću posmatrati pučinu. Voleo bih da preostale 42 godine, koliko mi je po Stefanovom mišljenju ostalo, provedem ušuškan u ćebe upravo na toj verandi. 

Pročitajte: Dejan Milićević otvorio vrata svog luksuznog doma - U novom stanu doživeo sam prosvetljenje (foto)

Kada pogledate u retrovizor, šta biste, da možete, u životu promenili?

– Možda sam eventualno mogao da napravim bolji balans između privatnog i profesionalnog. Zbog posla sam potpuno zapostavio sebe i emotivni život. Često me pitaju da li imam nekog, ali tu je jedna velika praznina i ne verujem da u skorije vreme može da se popuni. Nemam više živaca za romantiku i kompromise, odvikao sam se od takvog načina života. Ne znam da li je to došlo s godinama ili je u pitanju odbrambeni mehanizam kojim pokušavam da se zaštitim od povređivanja. Mnogo puta sam se u životu opekao, a svaki pokušaj da ostvarim vezu završavao se neslavno. Ne može čovek sve da ima, negde moraš da platiš. Uspeh u poslu platio sam neuspehom na emotivnom planu. Stoga sam, poslednjih godina, potpuno odustao od želje da se zaljubim. 

Ko vam je među prvima čestitao rođendan?

– Najbliži prijatelji i majka, a nepogrešivo je tačan i moj prvi komšija Karamela. Sa estrade svake godine dobijam čestitke i od Cece, Ane Bekute, Snežane Đurišić, svih mojih diva s kojima dugo sarađujem. Kada mi je zdravlje bilo narušeno, sve su one bile tu da me podrže i ponude pomoć. Mislim da se to više meri od običnih rođendanskih čestitki. Prva koja me je pozvala kada je čula da sam u bolnici bila je Suzana Jovanović, zatim Ceca, a potom i Buba Miranović. Nikada im to neću zaboraviti.

Pročitajte: Dejan Milićević posle operacije smanjenja želuca - Živim drugu mladost

Da li u trenucima najvećeg bola i radosti pomislite na oca?

– Mada me je napustio kada sam imao svega 20 meseci, od majke nikada ništa ružno o njemu nisam čuo. Voleo sam ga, bez obzira na to što je otišao i bio otac drugoj deci, meni ne. Imao sam prazninu zbog toga što ne odrastam pored njega. Međutim, mislim da me je upravo to odredilo kao čoveka. Čitav život sam se trudio da budem muškarac koji mi je nedostajao, da budem glava porodice i majci pomognem finansijski. Čini mi se da nisam imao takvo detinjstvo, ne bih ni napravio karijeru koju danas imam. Ta borba kroz život navela me da se odvažim i krenem u ovaj neizvesni, umetnički svet. Radio sam s najvećim domaćim i svetskim kreatorima, a verujem da me je vodio inat koji se, zbog nedostatka očinske figure, kod mene probudio. 

Svojevremeno ste kazali da ćete detalje saradnje s ličnostima iz javnog sveta pretočiti u knjigu. Da li vam je to još u planu?

– Balkan bi goreo kada bih napisao autobiografiju. Šta ja sve znam... Pošto ću živeti 92 godine, tamo negde sa 75 počeću polako da snimam sve čega se sećam, pa ću najverovatnije kroz dozu humora, bez spominjanja imena, to jednoga dana i objaviti. Žalosno je što su me nakon te moje izjave pojedine dame pozvale da me mole da ne pričam o njima. Tolike žene i muškraci su mi poklonili svoje poverenje, skidali se preda mnom, slikao sam ih i trudne i gole. Ne postoji novac zbog kojeg bih ugrozio njihov i svoj kredibilitet.

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading