Stefan Živojinović: Porodični provod na Maldivima (foto)

05/02/2018 | 19:20

Pevač Stefan Živojinović nedavno se vratio sa odmora u Tajlandu i na Maldivima i otkrio da je njegov otac Boba do najsitnijih detalja sve organizovao

Pre nego što sa svojom majkom, balkanskom muzičkom legendom Lepom Brenom (57) krene na turneju po Americi, gde će promovisati svoja tri singla “Druga liga”, “U drugom životu” i “Dva ludaka”, mladi pevač Stefan Živojinović (25) odlučio je da napravi pauzu i nakratko se preseli u toplije krajeve. I ove godine društvo mu je pravila čitava porodica Živojinović, uključujući i buduću snaju, devojku njegovog polubrata Filipa, pevačicu Aleksandru Prijović. Prvo su posetili Tajland, zemlju egzotičnih prašuma, pustih ostrva, ogromnih gradova i kristalnoplavog mora, da bi se nakon desetak dana zaputili na još egzotičnije odredište, ostrvo Maldivi. Čitavo putovanje bila je zamisao njegovog oca, bivšeg teniskog asa Slobodana Živojinovića (54), koji uživa u planiranju njihovih odmora do najsitnijih detalja.

– Video sam da su mnogi mediji pisali kako je mama angažovala nekog profesionalca da nam organizuje odmor, međutim, moram da kažem da je celokupna ideja bila tatina. On je bio glavni organizator svih dosadašnjih zajedničkih putovanja, a tako je bilo i ovoga puta. Apsolutno sve, od avionske karte, preko hotela i toga šta ćemo u određenom mestu posetiti i pojesti – njegove su ideje. Na nama je bilo samo da uživamo – objašnjava Stefan i otkriva da je Tajland nezaobilazan u standardnim rutama njegovog oca, te su ga i ove godine posetili.

– Svi smo u porodici veliki gurmani pa je bilo i logično da opet odemo u Tajland jer je hrana tamo, čini mi se, jedna od najboljih koje smo imali prilike da probamo. Ukusna je, lagana, sveža a nije ni mnogo skupa, pa nam se isplati za sve nas, koliko nas ima – šaljivo priča pevač i dodaje da, za razliku od prethodnih godina, gde su se prepuštali noćnim izlascima, ove godine su odabrali mirniji odmor.

– Sada smo uživali isključivo u plažama i bazenima dok su nam večeri bile rezervisane za mirne porodične obroke. Najradije smo posećivali autentične tajlandske restorane jer je hrana tamo najukusnija i najsvežija. Jedini izlet koji smo imali bio je put u Bangkok, nakon čega smo se zaputili na Maldive.

Za razliku od Tajlanda, po Stefanovom mišljenju, Maldivi su se pokazali kao skuplja ali zanimljiva destinacija, gde su ih domaćini dočekali na veoma interesantan način.

– Po našem dolasku u hotel, primio nas je upravnik koji nas je odvojio sa strane i častio šampanjcem. Na iznenađenje svih, prišao je meni i rekao: “A vi pevate?” Zbunjeno sam odgovorio da je to tačno, da bi me on zatim nahvalio i rekao kako ja to odlično radim i da je imao priliku da čuje moje pesme. Svi smo se smejali tome, ali to mi je bio odličan šlagvort da se tokom čitavog letovanja šalim na mamin i Aleksandrin račun kako njih dve, velike pevačice, taj čovek nije prepoznao, a mene jeste – prepričava zanimljivu anegdotu Živojinović. Ipak, to nije jedina stvar koja je ostavila lep utisak na mladog pevača. Po njemu, prirodne lepote Maldiva daleko su iznad realnog sveta i potpuno su ga hipnotisale.

– More je tamo nezaboravne tirkizne boje. Budući da smo bili smešteni u sojenicama, mogli smo da uživamo u pogledu na more iz spavaće sobe, kreveta, pa čak i kade, dok se kupamo. Svako je imao svoj prilaz i stepenice do mora. Odmah iz sobe mogli smo da se pokvasimo u plitkoj vodi koja je iste dubine narednih 30-40 metara ka otvorenom moru. Svako od nas dobio je peraja i maske, tako da smo pored profesionalnog ronjenja na velikoj dubini, mogli i samostalno pomalo da isprobamo ronjenje. Taj morski svet je fascinantan, videli smo oko 40 vrsta riba, a tu su i raže, kornjače kao i male ajkule, s kojima smo imali prilike da plivamo. Videli smo i balon ribu koja je ogromna, na osnovu televizijskih emisija mislio sam da je mnogo manja.

Za razliku od Tajlanda, Maldivi nisu mesto na kom se može pronaći dobar provod, ali Stefan i njegova braća to ovoga puta nisu ni tražili, te iz tog razloga nije mnogo upućen u lepotu Maldivljanki.

– Sva noćna dešavanja odvijala su se 40 minuta vožnje od našeg hotela. Viktor i ja planirali smo jedno veče da odemo do grada, ali smo odustali. Dnevne žurke u okviru našeg hotela bile su nam dovoljne. Sve vreme bio sam okružen turistima i nisam imao prilike da vidim kakve su Maldivljanke – iskren je šarmantni Beograđanin koji ne krije da je ovo letovanje bilo pravi odmor, a najveća akcija bila je odbojka na pesku.

– Gledali smo da se ovoga puta što više opustimo, bez tenzija i gledanja na sat. Često smo igrali i tenis. Filip je našao priliku i Aleksandru učio šta su forhend i bekhend, tu se ispostavilo da snaja ima talenta, pa smo nekoliko puta odigrali dubl. Ono što je interesantno jeste da smo igrali na terenu gde su oko nas leteli slepi miševi s rasponom krila i do pola metra. To je stvarno bio jedinstven doživljaj – otkriva Stefan kojeg su nakon povratka sa odmora sačekale mnogobrojne obaveze oko priprema turneje po Americi, kao i rad na još jednom novom singlu koji će uskoro imati prilike da predstavi svojoj publici.

Suzana Jančićprivatna arhiva

Još iz rubrike