Milica Todorović: Idem kod lekara da bih smršala

30/03/2018 | 11:00

Lepa pevačica otkriva da tokom kozmetičkih tretmana ne voli da trpi ni najmanji bol te se iz tog razloga ne depilira i da je nedavno započela režim vežbi i korigovane ishrane kako bi vratila nekadašnju liniju

Nakon što se tokom poslednjih godinu dana ugojila, poznata pevačica Milica Todorović (27) dugo je planirala da započne režim ishrane i treninga koji će joj omogućiti da vrati liniju na nekadašnji nivo. Međutim, sve do sada, ona nije preduzela nijedan ozbiljan korak, a njena odluka ostala je u domenu namere. Ipak, nakon što je nedavno shvatila da joj garderoba ne stoji tako dobro kao ranije, pronašla je vremena u gustom poslovnom rasporedu i zakazala pregled kod lekara specijaliste. Nakon detaljnih analiza, odredio joj je veoma strog režim ishrane i vežbi kojih će se ona u narednom periodu pridržavati. Da bi se na dodatan način ulepšala, odlučila je da započne i s modernim kozmetičkim tretmanima, a uporedo s tim nastaviće da se neguje uz pomoć krema i pilinga.

Dobro je poznato da hladni dani i vetar isušuju kožu, postoje li posebne kreme za lice i telo koje koristite tokom zime?

– Uglavnom je to kozmetika koja ima svojstvo da u suvim, zimskim danima dodatno nahrani kožu, a najčešće je to nega brenda “Eucerin”. Ulje koristim za tuširanje dok mi njihovo mleko za telo najviše prija nakon toga.

Koristite li i neke zaštitne kreme ili podloge za lice, koje nužno idu ispod šminke?

– Trudim se da je stavim mada mi ona uglavnom izmasti kožu i tada mi je neophodno dodatno “teniranje”. Najviše uživam u onoj kozmetici koja ima izvanredne podloge za lice.

Više puta ste pokazali da ste ovladali tehnikom šminkanja, postoje li neke cake koje su vas oduševile, a podelili biste ih s nama?

– Postoji mnogo caka, ali evo jedne koja je meni često pomogla. Ukoliko imate tamnoplave podočnjake, najbolje rešenje je korektor u boji mesa. Blago ga utapkajte, zatim preko njega nanesite tečni puder, a za sam kraj onaj u kamenu.

Kada nakon napornog dana skinete šminku, bez kog preparata ne idete na spavanje?

– Pošto mi je koža često pod stresom zbog nespavanja i boravka u zadimljenim prostorijama, nakon završenog radnog dana obavezno fino očistim lice, a zatim nanesem hidratantnu, antistres kremu koja mojoj koži pomaže da se preko noći lepo nahrani i odmori.

Stalno govorite da ste dobili nekoliko kilograma viška koje nikako ne uspevate da skinete. Šta činite da to promenite?

– Kada se čovek ugoji, stalno nešto planira da uradi i, naravno, to se ne dogodi. Imam zaista mnogo obaveza koje me u tome sprečavaju, ali nedavno sam ugrabila malo vremena i zakazala pregled kod lekara specijaliste. Planiram potpuno da se posvetim režimu ishrane i treninga koje mi je odredio sa ciljem da poboljšam fizički izgled.

Popularna je anticelulit masaža oklagijama, jeste li imali prilike da je probate?

– Nisam zato što mi je nutricionista preporučio da ne idem na anticelulit masaže sve dok ne skinem višak kilograma jer postoji bojazan da mi se on nastani u mišiće, što je posle teško skinuti. Ali naravno da ću probati.

Volite li masaže i koliko ih često sebi priuštite?

– Pre neki dan bila sam na jednoj. Mnogo ih volim, pogotovo kada je reč o relaks ili antistres masaži.

Glavni problem svih dama jesu dlačice na telu i njihovo uklanjanje, na koji način vi to činite?

– Jedno dve godine sam se depilirala, ali kako više nisam mogla da podnesem bol koja prati uklanjanje dlačica iz korena, nastavila sam da se brijem. To mi veoma dobro ide jer imam poslušne, slabašne dlake koje ne urastaju. Volim sve da iskusim pa sam probala i epilaciju, smatram da je veoma dobra, samo što ja nisam neko ko u svemu tome može da istraje.

Koji ste još moderni kozmetički tretman probali?

– Nisam više ništa. Trenutno se bavim mršavljenjem i treninzima, ali nakon toga isprobaću sve ono što mislim da će dobro doći mojoj koži lica i tela.

Kakvog je tipa vaša kosa, da li je zahtevna za održavanje?

– Tanka je i slabašna i moram da priznam da sam je blajhanjem oštetila. Nakon svakodnevnih hemijskih tretiranja, feniranja i uvijanja počela je mnogo da se lomi i kida. Tokom šestomesečne pauze odlučila sam da je malo odmorim i puštam svoju boju. Dosta sam je skratila i čekam da još malo poraste, a onda ću se možda vratiti na neku nežniju plavu ili isenčene pramenove.

Čime je negujete?

– Uglavnom profesionalnim šamponima koje mi preporuči frizer.

Suzana JančićPetar Đorđević

Još iz rubrike