Goca Tržan: Raša je u svakom smislu Lenin otac

10/02/2018 | 17:00

Pop pevačica otvoreno govori o odnosu svog drugog supruga Radomira Novakovića s njenom ćerkom iz prvog braka Lenom Marinković i tvrdi da se on već godinama brine o njoj poput pravog roditelja

Kada partneri u zrelim godinama započnu vezu, mnogo toga mora da se poklopi kako bi izgradili harmoničan odnos. Ako pak jedno od njih ima i dete iz prethodnog braka, stvari mogu da postanu još komplikovanije. Međutim, u braku pevačice Goce Tržan (43) nije bilo tako. Pop zvezda uživa u drugom braku s muzičarem Radomirom Rašom Novakovićem (29) koji je od samog početka njihove veze izgradio idiličan odnos s njenom, sada desetoipogodišnjom ćerkom Lenom. Njih dvoje toliko su bliski da atraktivni član sastava “Kilo tona” ima ulogu roditelja u životu preslatke devojčice.

– Raša apsolutno ima ulogu oca u Leninom životu. Vaspitava je podjadnako kao i ja, a nas troje smo prava porodica. U njenom životu je od njene pete godine i još od tada počeo je da vodi računa o njoj kao pravi roditelj. Išao je redovno po nju u vrtić, čuvao je, brinuo je o njoj kada je bila bolesna ukoliko ja radim i njen je otac u svakom smislu te reči. Smatram da su te, kod nas rasprostranjene, floskule i stereotipi o tome kako moramo da poštujemo roditelje kakvi god da su, zapravo obična budalaština. Namećemo ih sebi da bismo opravdali svoje neispoljene emocije i frustracije koje dolaze iz lošeg porodičnog okruženja – objašnjava pevačica i dodaje:

– U prilog tome, najbolje govori činjenica da i usvojena deca imaju roditelje. Ne može se reći da njihovi biološki roditelji imaju veća prava nego roditelji koji su ih odgajili i vaspitavali – odlučna je Tržanova u svom stavu naglašavajući da je izuzetno važno što Lena tokom odrastanja ima oba roditelja:

– Mnogo mi znači to što Lena raste uz oca kakav je Raša. Nas dvoje se zaista mnogo poštujemo i trudimo se da joj svojim primerom pokažemo kako bi trebalo da funkcioniše odnos između muškarca i žene koji se vole i dele život.

Iako je svesna da može biti osuđena zbog stava da je Raša zapravo Lenin otac, a ne njen bivši suprug Ivan Marinković, koji svoju ćerku nije video nekoliko godina, Goca je sigurna da je njeno razmišljanje potpuno ispravno.

– Naravno da sam svesna da se ovo nekome neće svideti, ali mi smo skloni osudama, naročito onoga što ne poznajemo ili onoga što bismo i sami voleli da u našoj kući postoji, ali nismo uspeli u tome, pa osuđujemo druge kojima je pošlo za rukom ono što nama nije.

U skladu sa svojim roditeljskim ulogama, poznata pevačica i njen suprug trenutno su u fazi kada se polako pripremaju za ulazak njihove ćerke u pubertet, a prve znake “ludih godina” Lena je već polako počela da pokazuje.

– Nismo spremni za Lenin pubertet i teško podnosimo činjenicu da polako odrasta i pretvara se u devojku. Ne znam da li je teže meni ili mom mužu. On već razmišlja o tome kako će njegova devojčica još malo imati dečka i da će morati uskoro da je vozi u diskoteku. To je agonija za oca kome je ćerka centar sveta, a kada pomisli na to da će se naći i neki bilmez koji će je povrediti, imam utisak da će poželeti da mu iščupa ruku. S druge strane, ja imam problem s njenom borbom s mamom, koja logično sledi. Sve ono što je kod mene drugima lepo, njoj to već sada pomalo smeta. Zato moram da naučim da ne reagujem na njene pubertetske fore i komentare tipa: “Mislim, mama” posle kojih obavezno sledi i prevrtanje očiju – ističe Goca i dodaje da Lenu još nisu obuzele tinejdžerske bubice:

– Polako ulazi u pubertet i još promene u ponašanju nisu drastične. Međutim, moje drugarice koje imaju velike devojčice upozorile su me da ću u jednom trenutku samo shvatiti da živim sa strancem u kući i da kako znam i umem moram to što bolje da podnesem – kaže nekadašnja članica grupe “Tap 011” koja nam je za kraj rekla:

– Volela bih da što lakše izađem na kraj s tim što moja ćerka odrasta. Mnogo teško podnosim to što uskoro neću biti najvažnija osoba u njenom životu, ali to je neminovno da se desi.

Ivana NikolićAndreja Damnjanović, Story press, Petar Đorđević, Miomir Milić

Još iz rubrike