Aleksandra Jeftanović za doručak jede obavezno OVU NAMIRNICU: Kilogrami se tope kao ludi (FOTO)
Ishrana Aleksandre Jeftanović poslednjih godina je vrlo rigorozna
Dugi niz godina ishrana Aleksandre Jeftanović nije bila prioritet voditeljke.
Posao koji je od nje zahtevao da uvek bude u pravo vreme, na pravom mestu nije joj pružao mogućnosti da razvrstava zdrave od nezdravih namirnica, ipak u neko doba i to se promenilo.
Pročitajte: Razveo se od Aleksandre Jeftanović, pa zavoleo njenu koleginicu- Sportista važio za velikog zavodnika, danas živi povučenim životom (FOTO)
Aleksandra je prestala da radi kao novinar, posvetila se drugom biznisu - držala je igraonicu- u međuvremenu se udala za Aleksandra Švraku je čak dva puta ostala u drugom stanju, a kada su njeni naslednici Ana i Aleksa došli na svet, sve u njenom životu dobilo je drugi smisao, pa je čak i pomenuta ishrana znatno korigovana.
Otkako je postala mama prvo devojčice, potom i dečaka Jeftanovićeva je odlučila da prekine sa unosima nepotrebnih ugljenih hidrata.
Kako bi njeni mezimci zdravo rasli, na njenoj trpezi u domu više se nisu mogli naći šećeri, grickalice, beli hleb, prerađeni sokovi.
Jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno ona sebi i svojim ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.
Ishrana Aleksandre Jeftanović, strogo je regulisana, takođe voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.
Doručak joj je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji iz ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili pak integralnog hleba avokada i jajeta.
Sve je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju uz himalajsku so.
Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila voli u toku jutarnjih sati da pojede Amaretti, italijnski kolač od badema i popije šolju crne kafe.
Uglavnom to čini ujutru dok ukućani još spavaju te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, a ovim podatkom pohvalila se na Instagramu.
Pročitajte: Istina o svađi najpopularnijeg televizijskog dvojca- Boško Jakovljević otkriva sve detalje odnosa sa Aleksandrom Jeftanović
Ako vam se dopalo kako sve izgleda i želite da okusite Aleksandrin omiljeni kolač u produžetku vam je način pripreme:
Sastojci:
1 jaje
1 kašičica ekstrakta badema
100 g Agavinog sirupa
130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)
prstohvat soli
Priprema:
Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte da se sve ujednači. Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na 30 minuta. Zatim, rernu uključite na 160 stepeni a pleh obložite papirom za pečenje.
Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.
Pecite 25 minuta maksimalno, u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom ćete dobiti keksiće koji će biti skoro poptuno hrskavi osim u sredini gde će biti mekši. Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za 5 minuta. U oba slučaja će keksići tek izvađeni iz rerne biti mekani na dodir. Poslužite uz šoljice dobre kafe i uživajte
Komentari (0)