07/05/2024
2 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
Autor: Tamara Kovacevic | 24/01/2021
Ukus koji će vas raspmetiti krije se u čokoladnoj torti koja se ne peče. Sva je od fila i omiljena je na svim trpezama...
Ovu slatku deliciju obožavaće svi ukućani, a ponajviše deca. Punog je ukusa, slatka, i prava prijateljica svake domaćice jer se izuzetno lako pravi i oblikuje.
Sastojci:
za koru
– 300 g mlevenog keksa
za fil I
– 1 l mleka
– 2 pudinga od vanile
– 5 kašika brašna
– 250 g putera
– 200 g šećera u prahu
– 300 g keksa
– 2 dl soka od narandže
OMILJENA zdrava poslastica Novaka i Jelene Đoković: Jedite je koliko hoćete BEZ GRIŽE SAVESTI (foto)
za fil II
– 200 g mlevenih oraha
– 125 g putera
– 125 g šećera u prahu
– 2 dl mleka
– 2 šlaga
Priprema:
Kora:
Mleveni keks natopiti sokom od narandže. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati natopljen keks i otopljenu čokoladu, te dobro izmešati.
Fil I:
U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka i kuvati dok ne proključa. Ostatak mleka umutiti sa praškom za puding od vanile i brašnom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne. Posebno umutiti puter i šećer u prahu, dodati u ohlađen puding i mešati dok se ne dobije fina kremasta masa.
Isprobajte recept za kolač za koji kažu da je "bolji od seksa" (video)
07/05/2024
2 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
5 grešaka koje mogu pokvariti čak i najskuplji enterijer: Poslednja odaje da ste baš škrti
06/05/2024
3 dana
Na greške koje kvare enterijer ukazuju stručnjaci
03/05/2024
6 dana
Običaji na Veliku subotu kod pravoslavnih vernika zahtevaju odricanje, molitve i spokoj
Komentari (0)