07/05/2024
2 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
Autor: Tamara Roksandić | 13/06/2020
Sastojci:
- 5 pilećih karabataka
- pola kašičice bibera
- 50 g putera
- 100 ml pilećeg bujona
- 2 čena belog luka
- sok od jednog limuna
- so i biber
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Začinite piletinu biberom i solju i pecite na papiru za pečenje pola sata. Poslednjih pet minuta pojačajte temperaturu na 200 stepeni kako bi kožica postala hrskava. U tiganju istopite puter i nekoliko minuta mešajte dok ne dobije tamniju boju. Dodajte bujon, seckani beli luk i sok od jednog limuna. Po želji ubacite i nekoliko kriški limuna. Stavite pečenu piletinu i pustite da se krčka nekoliko minuta.
Sastojci:
- kašičica šećera
- 600 g goveđeg mesa
- 1 kg pilećih krilaca
- kašičica soli
- kašičica bibera
- kašičica aleve paprike
- pola kašičice ljute aleve paprike
- pola kašičice belog luka u prahu
- ulje
- malo vegete
Krilca prvo operite, a zatim nauljite sa svih strana. Začine prethodno sjedinite, dobro promešajte pa zatim piletinu uvaljajte u njih. Pleh ili vatrostalnu posudu obložite papirom za pečenje pa poređajte piletinu i nauljite. Pecite 20-25 minuta u rerni na 200 stepeni, sve dok krilca ne porumene. Kao prilog poslužite sos (ljutkasti ili blagi, po želji), a možete da napravite i pomfrit koji savršeno ide uz hrskavu piletinu.
07/05/2024
2 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
5 grešaka koje mogu pokvariti čak i najskuplji enterijer: Poslednja odaje da ste baš škrti
06/05/2024
3 dana
Na greške koje kvare enterijer ukazuju stručnjaci
03/05/2024
6 dana
Običaji na Veliku subotu kod pravoslavnih vernika zahtevaju odricanje, molitve i spokoj
Komentari (0)