07/05/2024
2 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
Autor: Tamara Roksandić | 30/04/2020
Proslavite 1. maj na drugačiji način!
Pite od mesa, sa povrćem u kombinaciji sa ukusnim poslasticama mogu biti izuzetno atraktivni za prvomajsku trpezu. Ne treba vam ni ćumur ni vatra, samo šporet i malo dobre volje.
U znaku različitosti, donosimo vam super recept za kranjsku pogaču koju možete napraviti ukućanima i dobro se zabaviti.
Evo recepta:
– 1 čaša malog kiselog mleka,
– 1 čaša ulja
– 3 cela jajeta
Sve umutiti na jednoličnu masu. U to dodati 2 čase brašna, 1 prašak za pecivo, 150 gr sira trapista iseckanog na kockice i 150 gr parizera takođe iseckanog na kockice i soli po želji a možete dodati i seckane crvene ili žute babure. Sve pomešati i sjedini i sipati u dobro podmazan pleh ili kalup. Peći na 200 stepeni, 30-40 minuta.
Uz ovu uksunu pogaču možete poslužiti i savršen desert. Naime, radi se o piškoti sa glazurom od čokolade ili u svetu poznatiji kao biskvit.
Evo jednostavnog recepta:
- 250gr čokolade za kuvanje
- 200gr šečera
- 85gr brašna
- 120gr maslaca
- 100gr kakao praha
3-4 jajeta
- pola praška za pecivo
- 1 ekstrakt od vanile
- 1 kafena kašičica soli
U jedno masu prvo pomešati šećer, brašno, kako prah, prašak za pecivo i so. Zatim, istopiti maslac i 150gr čokolade spojiti sa prethodno istoljenim maslacem i u njih umutiti jedno po jedno žumance, ekstrakt od vanile i dodati brašno sa ostalim sastojcima. Tome polako dodatina čvrsto umućeno belance, sipati u tepsiju i peći na 180.200 stepeni oko 20 minuta. Kada se biskvit ohladi, preliti glazurom i služiti uz kugle sladoleda.
07/05/2024
2 dana
Još 11 superzvezda novog muzičkog talasa stiže na beogradsko UŠĆE od 28. do 30. JUNA!
5 grešaka koje mogu pokvariti čak i najskuplji enterijer: Poslednja odaje da ste baš škrti
06/05/2024
3 dana
Na greške koje kvare enterijer ukazuju stručnjaci
03/05/2024
6 dana
Običaji na Veliku subotu kod pravoslavnih vernika zahtevaju odricanje, molitve i spokoj
Komentari (0)