Gastro

Kada Petar Grašo kecelju za pojas zadene na meniju je obavezno omiljeno jelo Danijele Martinović: Hana sada u njemu uživa

Recept Petra Graša za dane posta odlična je alternativa

Kada Petar Grašo kecelju za pojas zadene na meniju je obavezno omiljeno jelo Danijele Martinović: Hana sada u njemu uživa

Ata Images/Antonio Ahel

Malo ko zna da je recept Petra Graša za pripremu brancina sa rukolom i paradajz sosom omiljeno jelo njegove bivše izabranice Danijele Martinović, sa kojom je odnos iznenada prekinu nakon više od dve decenije i oženio se 15 godina mlađom Hanom Huljić.

S obzirom na to da se gotovo tri decenije zabavljao sa svojom sugrađankom, koja je veći deo života, kao i on uostalom, provela na primorju, nikoga nije začudilo što su morski specijaliteti dodatak njihovoj trpezi.

Pročitajte: Od Petra Graša danas nema srećnijeg čoveka! Porodica slavi, fanovi još jednom čestitaju (FOTO)

Ulaskom u vezu, a potom i brak sa Hanom, ćerkom svog dobrog prijatelja Tončija Huljića, Grašo navike u tom pogledu nije menjao.

I dalje kad god ima malo slobodnog vremena voli da zasuče rukave, kecelju zadene za pojas i u kuhinji sprema jela koje je naučio od oca, dede, prijatelja ugostitelja.

Činjenica da kraj sebe ima muškarca koji se ne stidi da se dohvati oklagije veoma raduje Hanu, koja se, nažalost, sve češće suočava se Petrovom prošlošću i životom koji je vodio kraj Danijele.

Antonio Anhel / Ata images

 

Iako je ona našla novog partnera, dok su njih dvoje dobili ćerku Albu, svako pojavljivanje u medijima otvara ranu i podseća na nešto što je bilo.

Čak i taj pomenuti recept Petra Graša za pripremu brancina stvar je prošlosti i nekakvog iskustva koje je stekao dok je još bio mladi pevač i kantautor, a za ruku je držao Danijelu.

Pročitajte: Prizor da se naježiš - Nećete verovati u kakvom stanu živi Danijela Martinović posle razvoda dok Grašo uživa u luksuzu sa Hanom (FOTO)

Posno Grašovo jelo u ovim preduskršnjim danima dobro dođe, a sastojci i priprema su vam u produžetku. 

Brancin

Sastojci:

- 4 fileta brancina (s kožom)
- Vegeta Maestro morska so
- 300 g "chery" paradajza
- 80 g mlade rukule

Za preliv:

- 3 kašičice balzamiko sirćeta

- 5 kašičica maslinovog ulja
- morska so
- crni biber

ATA images

 

Kako Grašo izgleda sa keceljom možete pogledati OVDE.

Priprema: 

Operete rukolu, procedite je i stavite na tanjir za posluživanje. Po njoj rasporedite paradajz presečen na pola, a filete brancina isecite tako da dobijete veće komade. 

Tiganj ugrejte na srednjoj temperaturi i dodajte nekoliko kapi ulja, pa potom filete brancina stavite na ugrejan tiganj i pecite dok se dobro ne ispeku. Smanjite vatru, okrenite ribu i pecite još oko 2 minuta. Ribu posolite i sklonite sa vatre.

U staklenu činiju stavite "aceto balsamico" (balzamovo sirće), maslinovo ulje, morsku so i bosiljak. Dobro protresite da se sastojci pomešaju i prelijte preko salate. Po salati rasporedite brancine.

Prijatno!

Komentari (0)

Loading