Celebrity News

Najlepša žena na svetu: Đina Lolobriđida, ikona senzualne ženstvenosti, danas proslavlja 90. rođendan

Autor: | 04/07/2017

Najlepša žena na svetu: Đina Lolobriđida, ikona senzualne ženstvenosti, danas proslavlja 90. rođendan

Najlepša žena na svetu, "Bersagliera" i jednostavno "la lollo"

Luiđina Đina Lolobriđida, legenda italijanskog filma, danas proslavlja 90. rođendan. Italijanski mediji pišu da je vitalnija i fascinantnija nego ikad.

Đina Lolobriđida je jedan od simbola italijanskog filma, zajedno sa Sofijom Loren definisala je čitavu eru, postavila je estetske standarde onoga što se danas naziva "zlatne '50-e godine".

Ikona bujne i senzualne ženstvenosti.

Slučajnost je htela da bude rođena u gradiću Subiako, 4. jula 1927. godine, na američki Dan nezavisnosti. Jer, Amerika i Holivud odredili su karijeru velike glumice čiji su partneri bili, između ostalih, Entoni Kvin, Toni Kurtis, Rok Hadson, Bili Vajdler...

Karijeru je počela 1947. godine, na takmičenju lepote Miss Rima, nastavila na izboru za Miss Italije, poput mnogih italijanskih glumica tog vremena. Osvojila je tek treće mesto, ali je zapalila javnost svojom pojavom.

Tokom '50-ih i '60-ih godina prošlog veka bila je jedna od najtraženijih svetskih glumica, da bi se potom okrenula drugoj umetnosti - fotografiji. Razvila je takvu strast za fotoaparatom da joj je fotografisanje postalo glavna aktivnost.



Bersagliera
, srećan 90. rođendan!

Autor: Story.rs

Izvor: radiosarajevo.ba
Foto: Guliver/Getty

Komentari (0)

Loading